F1 - PROBLÉMÁS ESŐGUMIK: A PIRELLI VÁLTOZTATNI AKAR!

max_verstappen_f1_grand_prix_brazil_wa0y5a0dvzcx.jpg

Miután az esős Brazil Nagydíjon a Pirelli esős abroncsai alkalmatlannak bizonyultak az ily körülmények közt való versenyzésre, a gumigyártó belátta, hogy valamit tenni kell ez ellen.

Az elmúlt évek folyamán a Pirelli már sokszor került a negatív vélemények, kritikák kereszttüzébe - ezen helyzetben pedig csak olaj volt a tűzre az, amikor a Brazil Nagydíj folyamán tulajdonképpen beigazolódott az, hogy az olasz-kínai gumigyártó esős pályára szánt termékei alkalmatlanok a rendeltetésszerű használatra, magyarán a nedves körülmények közt való versenyzésre. A leintés után szinte az összes pilóta kiakadt arra, hogy mennyire rosszak a Pirelli esőgumijai - a Forma-1 hivatalos gumiszállítója pedig belátta, hogy ezen változtatni.

Paul Hembery, a Pirelli motorsport-igazgatója azonban örül annak, hogy visszatérésük óta először majd lesz arra lehetőségük, hogy a szezon közben is tesztelhetik már termékeiket, ezáltal pedig a következő évre jobban felkészülhetnek: "Négy-öt napunk volt, amikor nedves körülményeket szimulálhattunk, készülhettünk rájuk, de nem a megfelelő versenyautókkal tehettük meg ezt. A jövő évi autók viszont nem fognak kijönni majd februárnál-márciusnál hamarabb, viszont jó hír az, hogy most már lesz lehetőségünk év közben is tesztelni az aktuális autóval - ez pedig egy óriási változás. Azt nyilvánvalóan nem mondhatjuk, hogy minden tökéletesre fordul egyik napról a másikra, lehetnek meglepetések, de most legalább tudunk majd rajtuk dolgozni a szezon folyamán. A jövő évi gumikkal kapcsolatban először is az aquaplaning okozta problémákon kell felülkerekednünk, ugyanis erre érkezett a legtöbb kritika a pilóták részéről. Utána majd törődünk a tapadás kérdésével is."

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9311978094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása