F1 - HIVATALOS: RON DENNIS TÁVOZIK A MCLARENTŐL!

ron_dennis_f1_grand_prix_belgium_qualifying_rkp6lu98ndrx.jpg

Ron Dennis kedden megerősítette, hogy leköszön elnök-vezérigazgatói posztjáról a McLaren Technológiai Csoportban.

Az elmúlt hét folyamán már beszámolhattunk arról, hogy Ron Dennist a McLarennél még azelőtt félreállíthatják, mielőtt január végén lejárna a kontraktusa.

A hír pedig kedden megerősítésre is került: a McLaren 25%-át birtokló Ron Dennist félreállította többi tulajdonos, az 50%-kal rendelkező Mumtalakat és a Dennishez hasonlóan egynegyed rész felett rendelkező Mansour Ojjeh, miután megromlott a kapcsolatuk az utóbbi időkben.

Dennis pedig már 1980 óta fontos szerepet töltött be a McLaren életében, amely az azóta eltelt 35 évben 7 konstruktőri és 10 egyéni világbajnoki címet vágott zsebre. A 69 éves szakember korábban már elárulta, hogy nem lesz megújítva a január végén lejáró szerződése.

"Csalódott vagyok amiatt, hogy a Mumtalakat és a TAG képviselői, azaz a McLaren többi fő részvényese érvényesíteni tudta a döntést, miszerint engem kényszerszabadságra küldenek, annak ellenére, hogy a menedzsmentcsapat figyelmeztette őket annak kapcsán, hogy ennek a cselekedetnek milyen következményei lehetnek az üzletre nézve." - írta Dennis a közleményében.

"Az állítólagos indítékaik teljes mértékben hamisak, az irányítási stílusom most is olyan, mint amilyen mindig is volt. Ráadásképpen ez az, aminek köszönhetően a McLaren autóipari és technológiai központtá vált, amely 20 Forma-1-es bajnoki címet szerzett ideáig, és évente 850 millió fontot termel. Ez idő alatt számos kollégával dolgoztam együtt szorosan, akik segítettek abban, hogy a McLaren maradhasson a technológiai csúcsán, emiatt pedig nagyon hálás leszek nekik örökké.

Végül pedig az is világossá vált számomra, hogy a Mumtalakat és a TAG nem osztja a nézetem, amely a McLarent és annak a növekedési potenciálját illeti. De elsősorban a vállalkozás miatt aggódom, melyet én építettem fel, és 3500 munkatársért. A két cégben lévő jelentős részvényeimet, valamint az igazgatótanácsi székeimet arra fogom felhasználni, hogy védjem a McLaren érdekeit és értékeit, és segítsem jövőjének formálását."

UPDATE (22:08): A McLaren is megerősítette a Dennis távozásáról szóló hírt. Ez erről szóló közlemény angol nyelven ezen a linken érhető el.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8111963593

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása