MOTOGP - LORENZO PÁLYACSÚCCSAL NYERTE MEG 2016 UTOLSÓ IDŐMÉRŐJÉT

jorge_lorenzo_motogp_valencia_free_practice_t-i0mzdcrmax.jpg

Jorge Lorenzo eddig elképesztő teljesítményt nyújt a Yamahával a szezonzáró helyszínén, Valenciában: a háromszoros világbajnok pályacsúccsal szerezte meg a pole-t a vasárnapi futamra.

Mint ismeretes, a hétvégén kerül megrendezésre a MotoGP 2016-os szezonját lezáró Valenciai Nagydíj. A pénteki és a szombati szabadedzések ezúttal rendben lezajlottak: pénteken Lorenzo volt az Úr a Yamahával, szombat délelőtt pedig Marquez a Repsol-Hondával. Emellett hozzátartozik a hétvégéhez a KTM bemutatkozása, amely az edzéseken végig az utolsó volt, Mika Kallióval a volánnál - a lemaradás még magát a csapatot is meglepte.

A kvalifikáció pedig a Q1-gyel kezdődött, ahol azok a pilóták vesznek részt, akik az edzéseredményeik alapján nem juthattak tovább automatikusan a Q2-be - innen két pilóta csatlakozhat a már ott levő tízhez. Ez a feladat pedig az LCR-Honda britjének, Cal Crutchlow-nak, valamint a Pramac Ducati olasz versenyzőjének, Danilo Petruccinak sikerült. A szabadkártyás indulóként bemutatkozó Ducati pedig el tudott mozdulni az utolsó helyről, ugyanis Mika Kallio ki tudott préselni egy 20. időt a gépből, maga mögé utasítva Tito Rabatot és Yonny Hernandezt.

A második szakaszban pedig bárki csinálhatott bármit, esélye sem volt a yamahás Jorge Lorenzóval szemben, aki úgy motorozott egy 1:29.401-es pályacsúcsot, hogy elmondása szerint a kör messze volt a tökéletestől. Ezzel Lorenzo megszerezte pályafutása 65. pole-ját, rajta kívül még a Repsol spanyolja, Marc Marquez és a másik Yamahával Valentino Rossi tudott az első sorba kvalifikálni. A második sorból a vasárnapi futamon a suzukis Vinales, a ducatis Dovizioso és a Tech3 Yamahával Pol Espargaro indulhat. A harmadik sort a ducatis Andrea Iannone, a mezőnybe és a pályára visszatérő repsolos Dani Pedrosa, valamint az esemény folyamán a Suzukijával bukó Aleix Espargaro alkotja. A TOP 10-et Bradley Smith zárta, Crutchlow és Petrucci előtt.

Magyar idő szerint vasárnap délután 14 órakor fog elrajtolni az idei szezon utolsó versenye, melyet a DIGI Sport 1 élőben fog közvetíteni.

Az időmérő edzés végeredménye:

motogp_valencia_2016_idomero.jpg

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7411956681

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása