F1 - HAMILTON NYERTE A BRAZÍLIAI ESŐKÁOSZT, ÉS ÉLETBEN TARTOTTA BAJNOKI ESÉLYEIT!

lewis_hamilton_f1_grand_prix_brazil_5wb8-ijgeatx.jpg

Tökéletes teljesítménnyel megszerezte pályafutása 52., idei 9. és interlagosi első győzelmét a Mercedes britje, Lewis Hamilton az esőkáoszban. A háromszoros világbajnok mögött a pontversenyt 12 ponttal még mindig vezető Nico Rosberg, valamint az óriásit hajrázó Max Verstappen ért célba. A holland mellett pedig Nasr lehet a nap másik hőse, ugyanis a Sauberral a 9. helyen látta meg a kockás zászlót, így a konstruktőri összetettben a svájci gárda előrelépett 10.-nek, letaszítva a Manort. Amúgy meg volt minden, ami egy káoszfutamba belefér: biztonsági autó, piros zászló, baleset...

A Mercedes brit versenyzője, Lewis Hamilton kiválóan kontroll alatt tudta tartani a futamot, és a szakadó esőben több, mint 11 másodperces előnnyel húzta be a Brazil Nagydíjat, pályafutása során először. Ezzel a háromszoros világbajnok megszerezte pályafutása 52. és idei 9. győzelmét a biztonsági autótól, a piros zászlótól és egyéb eseményektől nem zavartatva. Mögötte pedig Nico Rosberg hozta a kötelező második helyet - így viszont a német előnye 12 pontosra csökkent az összetettben, így a bajnokavatásra várnunk kell a két hét múlva esedékes Abu Dhabi Nagydíjig, ahol már egy 3. hely is elegendő Rosbergnek a bajnoki címhez.

Max Verstappen pedig elképesztő versenyt teljesített a mai nap folyamán. A holland a futam első etapjában kiválóan sakkban tudta Rosberget, olyannyira, hogy egy ideig a Red Bull pilótája haladt a második pozícióban. Aztán a futam középső szakaszában a Red Bull egy kicsit mellényúlt a gumitaktikával, így az utolsó etapra a holland a 16. helyig hullott vissza - de nem ismert lehetetlent, és parádés előzésekkel felzárkózott a 3. helyig! Úgyhogy a holland megérdemelten lett idén sokadjára a "Nap Versenyzője" a Forma-1 hivatalos közönségszavazásán!

Sergio Pérez a negyedik lett a Force Indiával, megelőzve a ferraris Vettel, a toro rossós Sainzot, a force indiás Hülkenberget és a red bullos Ricciardót. Felipe Nasr pedig a másik nap embere volt, ugyanis az öregecske esőgumik ellenére a kilencedik helyen célba tudott érni, ezzel pedig jó eséllyel megszerezte a Sauber számára az év végi 10. helyet a konstruktőri összetettben, legyőzve a Manort - ez pedig kulcstény lehet a jövője szempontjából. A pontszerezők névsorát a mclarenes Fernando Alonso zárta, akinek szintén kalandos futama volt.

A verseny amúgy összességében több, mint 3 órásra sikeredett. Ehhez a brutális időtartamhoz a számos biztonsági autós fázis mellett hozzájárult a két piros zászló is - az elsőre Kimi Räikkonen balesete miatt, a másodikra pedig a katasztrofális időjárási körülmények miatt volt szükség. De nem Räikkonen volt a futam egyetlen balesetezője: Grosjean már a futam előtt fél órával falnak küldte a gépet, de összetörte az autóját Ericsson, Palmer és Massa is.

A világbajnoki címről döntő szezonzáró futam, az Abu Dhabi Nagydíj pedig két hét múlva kerül megrendezésre - a hétvége folyamán az időmérőt és a futamot is közvetíteni fogjuk.

A kései időpontra, valamint a számos történésre való tekintettel részletes beszámolóval a keddi nap folyamán tudunk majd szolgálni. Köszönjük a megértést!

A futam végeredménye:

  1. Lewis Hamilton (Mercedes)
  2. Nico Rosberg (Mercedes)
  3. Max Verstappen (Red Bull)
  4. Sergio Pérez (Force India)
  5. Sebastian Vettel (Ferrari)
  6. Carlos Sainz Jr. (Toro Rosso)
  7. Nico Hülkenberg (Force India)
  8. Daniel Ricciardo (Red Bull)
  9. Felipe Nasr (Sauber)
  10. Fernando Alonso (McLaren)
  11. Valtteri Bottas (Williams)
  12. Esteban Ocon (Manor)
  13. Daniil Kvyat (Toro Rosso)
  14. Kevin Magnussen (Renault)
  15. Pascal Wehrlein (Manor)
  16. Jenson Button (McLaren)

Kiesett: Esteban Gutiérrez (Haas), Felipe Massa (Williams), Jolyon Palmer (Renault), Kimi Raikkonen (Ferrari), Marcus Ericsson (Sauber), Romain Grosjean (Haas).

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6511958481

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása