F1 - 2016, BRAZIL NAGYDÍJ: A RAJTRÁCS

15078511_10154102871000745_7955824996027355848_n.jpg

Íme az idei utolsó előtti verseny rajtfelállása!

Nemsokára, magyar idő szerint 17 órától megrendezésre került az idei 20., egyben utolsó előtti futam, a Brazil Nagydíj.

A szombati kvalifikáció folyamán idén 11., és pályafutása során 60. alkalommal a mercedeses Lewis Hamilton szerezte meg a pole pozíciót - ezzel a teljesítménnyel a britnek minden esélye megvan arra, hogy életben tartsa világbajnoki esélyeit a két hét múlva esedékes szezonzáró, Abu Dhabi Nagydíjon. Viszont most még a 2. rajtkockából startoló Rosberg van előnyben, mégpedig 19 ponttal. És ha a német megismétli sorozatban harmadjára is az interlagosi sikert, akkor eldől a bajnokság a javára.

Az Ezüst Nyilak mögött a Ferrarik és a Red Bullok állhatnak fel a 2. és a 3. rajtsorba, a következő sorrendben: Räikkonen, Verstappen, Vettel, Ricciardo. Őket a tegnapi nap folyamán brillírozó Romain Grosjean követi, aki a 7. helyre kvalifikált a Haas-Ferrarival. A TOP 10-et pedig a két Force India és a mclarenes Fernando Alonso teszi teljessé.

Hátrébb a Williams bukdácsolása, és a Sauber szenvedése sorolható fel negatívumként. Az időmérő eredményéhez képest pedig csak egy ponton módosult a rajtfelállás: Ocon kapott egy 3 rajthelyes büntetést Palmer feltartásáért, emiatt pedig a 22. pozícióba esett vissza a 20. helyről.

Végül pedig annyit kell elárulnunk, hogy jó eséllyel esős futamra van kilátás - az eső jelenleg is szakad Brazíliában, így a biztonsági autós rajt sem kizárt. Az izgalmak viszont így is garantáltak lehetnek!

A Brazil Nagydíj tehát 17:00-kor fog elrajtolni, és ezúttal a Duna TV fogja közvetíteni élőben. Mi pedig majd természetesen biztosítunk szöveges formátumú, percről-percre tudósítást.

Íme a 71 körös Brazil Nagydíj rajtrácsa:

f1_2016_brazil_rajtracs.jpg

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr611957763

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása