F1 - A RENAULT VADONATÚJ MOTORRAL FOG ELŐRUKKOLNI 2017-RE

kevin_magnussen_f1_grand_prix_japan_yfnrvd6tq0px.jpg

Frederic Vasseur, a Renault ügyvezető igazgatója elárulta, a francia motorgyártó jövőre 100%-ban megújuló erőforrást fog bevetni.

Mint ismeretes, a Renault számára nem indult valami jól a V6-os éra - tulajdonképpen a franciák tavalyi és tavalyelőtti szezonját a műszaki hibák tömkelege árnyékolta be, amellett, hogy a V6-os teljesítménye sem volt a helyzet magaslatán. A kialakult helyzet miatt a tavalyi év végére alaposan el is mérgesedett a Red Bull-lal ápolt viszonyok, de az energiaitalos istálló végül kitartott a motorbeszállító mellett - igaz, Ricciardo és Verstappen erőforrásai a Renault helyett a TAG Heuer nevet viselik.

De mint kiderült, a Red Bull-nak megérte a Renault mellett maradnia, ugyanis a franciák motorja teljesítmény és megbízhatóság terén is javult, ennek köszönhetően pedig a négyszeres konstruktőri bajnok istálló év közben a Ferrarit is átugrotta az összetettben. Azóta viszont a francia gyártó már el is árulta, hogy 2017-re 100%-osan új motort fognak építeni.

"Vannak még fejlesztéseink betárazva. 2017-ben viszont egy teljesen új motorunk lesz." - mondta a Renault ügyvezető igazgatója, Frederic Vasseur a motorsport.com hasábjain. "100%-osan új lesz. Muszáj megtennünk ezt a lépést, ha javulni szeretnénk. Eddig pedig minden jó irányba halad, a várakozásoknak megfelelően." 

A szakember hozzátette, hogy az új motor teljes mértékben a Renault tulajdonát képezi, tehát, nem a Mercedesről kopírozták: "Ez a Renault koncepciója. Úgy gondolom, nem kell nekünk mások motorjaihoz ragaszkodni. Az elmúlt 6-8 hónapban nagy fejlődésen mentünk keresztül, de ahhoz, hogy megtegyük a következő lépést, változtatnunk kellett egy kicsit a koncepción, és így is tettünk."

Végül Vasseur megjegyezte, hogy szeretnének annyit javulni 2016-ról 2017-re, mint amennyit javultak 2015-ről 2016-ra. A Red Bull célja pedig egyértelmű a jövő évre: le akarják győzni a Mercedest.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1111946601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása