F1 - HAMILTON PÁLYAFUTÁSA LEGJOBB DÖNTÉSEKÉNT TEKINT A MERCEDESHEZ VALÓ ÁTIGAZOLÁSÁRA

lewis_hamilton_f1_grand_prix_mexico_y99tvjlocw-x.jpg

Lewis Hamilton pályafutása legjobb döntésének véli azt, amikor úgy döntött, hogy átigazol a McLaren csapatától a Mercedeshez - ismerte el a brit pilóta azután, hogy a Mexikói Nagydíj megszerezte pályafutása 51. sikerét.

A múlt hétvégi Mexikói Nagydíj a mercedeses Lewis Hamilton győzelmét hozta, amely pályafutásának 51. sikere volt. Ezzel az örökranglistán utolérte a 2. helyen álló, szintén 51 győzelmet számláló négyszeres világbajnok Alain Prostot. A lista éllovasa, a hétszeres világbajnok Michael Schumachernek az előnye még 40 győzelemnyi.

Lewis Hamilton az 51 győzelméből nem kevesebb, mint a 29-et a Mercedes istálló színeiben húzott be, melyhez 2013-ban csatlakozott. Emellett 2014-ben és 2015-ben is övé lett az egyéni világbajnoki trófea. Mindeközben korábbi csapata, a McLaren a 2012-es szezonzáró Brazil Nagydíj óta egyetlenegy futamgyőzelmet sem szerzett, úgyhogy talán érthető, hogy miért is mondhatta azt az Autosport hasábjain a britek háromszoros világbajnoka, hogy a Mercedeshez való átigazolása pályafutása legjobb döntésének bizonyult.

"Egészen szürreálisnak érzem ezt. Nem érzem úgy, hogy már 51 győzelmem lenne, de nem tudom, miért. Alain Prost utolérése pedig egy hihetetlen cél volt. Neki is 51 győzelme van, ami rengeteg. Ehhez képest Michael 91 sikere már-már észbontónak számít. És hétvégéről-hétvégére bizonyítom a csapattal, hogy helyes döntés volt ideigazolnom. Sőt, ez volt életem és pályafutásom legjobb döntése." - idézte Hamilton az elismert szakportál.

Ezután a brit pilóta kitért arra, hogy nem a világbajnokságban koncentrál, hanem arra, hogy a hátralévő két futamot ő nyerje meg. Ugyanis az elmúlt évekkel ellentétben most Hamilton van hátrányban Rosberggel szemben, és miután a differencia 19 pont, Rosberg egy győzelemmel akár már a jövő hétvégén megkaparinthatja a világbajnoki titulust.

"Egyáltalán nem koncentrálok most a világbajnokságra, hanem a hátralévő két versenyre. A célom az, hogy a legjobb formámat nyújtsam, mert tudom, hogy ha így teszek, akkor olyan dolgok tudnak megtörténni, mint a mexikói győzelem.

Brazíliában pedig eddig még sose nyertem, de ennek nincsen különösebb oka. A McLarennel egyszer, 2012-ben közel álltam a győzelemhez, de akkor Nico Hülkenberg kiütött a versenyből. Tavaly és tavalyelőtt pedig Nico kivételesen gyors volt. Igaz, legutóbb kivételesen nagyon közel voltam a pole-hoz, de végül 0.07 másodperccel kikaptam, ugyanis a felfele menetben volt egy rosszabb váltásom. De ki tudja? Talán idén majd harmadik alkalommal sikeresebb leszek." - nyilatkozta Hamilton.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8711927771

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása