F1 - A KIS SCHUMI AZ OLASZ F4-BEN SEM LETT BAJNOK

cwb3pziweaezym-.jpg

A hétszeres Forma-1-világbajnok Michael Schumacher fia, Mick számára Németország után Olaszországban sem jött össze a Forma-4-es bajnoki cím. Viszont a két bajnoki ezüst miatt sincs oka szégyenkezésre a 17 éves németnek.

Mint ismeretes, 2016-ban Mick Schumacher egy második évet is eltöltött a Forma-4-es autók világában - ezúttal pedig már a német és az olasz bajnokságban rajthoz állt. Előbbi már körülbelül egy hónapja véget ért, Mick pedig a szezont a második helyen zárta.

A mostani hétvégén pedig az olasz bajnokságban próbálta meg megkaparintani a címet 25 pontos hátrányból. A Prema színeiben versenyző Schumacher pedig jól kezdte a hétvégét ebből a szempontból, ugyanis az első monzai futamon aratott győzelmével 7 pontot faragott a hátrányból a pontversenyt vezető Marcos Sieberttel szemben.

2016f4monza018.JPG

A második futamon pedig folytatódott a Schumacher - Siebert párharc: előbbi a 6., utóbbi a 8. rajtkockából indult. A rajt után pedig viszonylag hamar egymásra talált a két fél, azonban a csata koccanás zárult, mégpedig Schumacher kárára: a németnek letört az első vezetőszárnyának a fele, ezután pedig ki kellett jönnie a depóba orrkúpcserére, ugyanis a versenybírák bemutatták neki a narancssárga koronggal ellátott fekete zászlót. Siebert így az 5., míg Schumacher csak a 25. helyen zárt. Ezáltal pedig a differencia 28 pontosra nőtt, és miután a harmadik futamon maximum 25 pontot lehetett még szerezni: ez pedig Siebert bajnoki címét és Schumacher bajnoki ezüstjét jelentette.

A szezonzáró, harmadik monzai versenyen pedig Mick Schumacher még parádézott egy nagyot: a 26. rajtkockából indulva egészen a 2. helyig zárkózott fel!

Schumacher jövőre valószínűleg a Forma-3-ban fogja folytatni.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7011915687

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása