F1 - VERSTAPPENÉ A HARMADIK SZABADEDZÉS MEXIKÓBAN

max_verstappen_f1_grand_prix_mexico_practice_zypj-if03cpx.jpg

A Red Bull Racing holland pilótája, Max Verstappen bizonyult a leggyorsabbnak a harmadik tréningen, Mexikóban. Mögötte a Mercedes bajnoki címvédője, Lewis Hamilton zárt, megelőzve a másik Red Bull RB12-est terelgető Daniel Ricciardót.

A pénteki nappal ellentétben ezúttal már melegebb és naposabb időjárás körülmények fogadták a Forma-1 mezőnyét az Autodromo Hermanos Rodriguez névre hallgató pályán. Ennek köszönhetően a tapadási körülmények is jobbak voltak, igaz, az aszfaltcsík továbbra is eléggé poros volt - viszont a kedvezőbb időjárás máris csökkentette a hibázgatások számát.

Az egyórás tréning nagyját a mercedeses Lewis Hamilton uralta egészen addig, amíg elő nem kerültek a leggyorsabbnak és egyben a legkevésbé tartósnak számító szuperlágy Pirellik. Ekkor ugyanis a Red Bull az élre tört, mégpedig a holland Max Verstappennel, aki a hétvége eddigi leggyorsabb idejével, 1:19.137-tel nyerte meg az időmérő edzést megelőző utolsó gyakorlást. Hozzá kell tenni, hogy Daniel Ricciardo sem ment rosszul a másik RB12-essel: harmadik lett az ausztrál. Úgyhogy úgy tűnik, hogy mégsem érdemes annyira temetni a Red Bull hétvégéjét, még ha ez a temetés a tegnapi nap folyamán megalapozottnak bizonyult.

Az energiaitalos istálló kék autóival a Mercedes Ezüst Nyilai festettek sormintát, ugyanis Lewis Hamilton másodikként végzett - 94 ezredmásodpercessel lemaradással -, Nico Rosberg pedig csak negyedik lett és a csapattársától kapott nagyjából négy tizedet, ami nem sugall sok jót a számára a hétvégi további eseményeit illetően.

Ellenben viszont eltűnt a Ferrari: a tegnap második edzésen erős teljesítményt nyújtó Vettel - Räikkonen duó még a tegnapi idejeiket is alulmúlta, és csak a Williamsek szendvicsében tudott zárni a 6-7. pozícióban. Mögöttük pedig a 9-12. helyen a Force India és a Toro Rosso versenygépei vertek tanyát, Hülkenberg - Sainz Jr. - Pérez - Kvyat felállásban. A McLaren-Honda kisebb meglepetésre csak ezen boly mögött bukkant fel az eredményjelzőn.

A mezőny második felét a Renault-k, a Sauberek, a Haasok és a Manorok tették teljessé.

A Mexikói Nagydíj rajtsorrendjéről döntő időmérő edzés magyar idő szerint este 20 órakor kerül megrendezésre. Az eseményt élőben fogja közvetíteni az M4 Sport, továbbá oldalunk is biztosítani fog róla élő szöveges közvetítést.

A harmadik szabadedzés végeredménye:

cv8o885wiaat216.jpg

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7711914037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása