F1 - HAMITON NYITOTT AZ ÉLEN MEXIKÓBAN A FERRARIK ELŐTT

lewis_hamilton_f1_grand_prix_mexico_previews_s5jyslsigcmx.jpg

A világbajnoki címvédő, Lewis Hamilton nyerte meg az első szabadedzést Mexikóvárosban. A Mercedes britje mögött a Ferrarik zártak, miközben a pontversenyt vezető Nico Rosberg csak a hetedik lett.

Hideg időjárás fogadta a száguldó cirkusz mezőnyét az idei 19. versenyhelyszínen, Mexikóban, ahol magyar idő szerint délután 17 órától megrendezésre került az első szabadedzés.

A mezőny java még az első percekben teljesítette az első installációs köröket, azonban után perceken át csend honolt az Autodromo Hermanos Rodriguez pályán. Majd nagyjából 20 perc elteltével megérkezett az első mért idő a manoros Esteban Ocon révén, aki egy 1:28.842-es körrel nyitotta a táncot.

Körülbelül harmadidőnél mutatták meg oroszlánkörmeiket a nagyobb csapatok versenyzői is - először 1:22.748-cal Nico Rosberg állt az élre, majd Lewis Hamilton egy 1:21.936-os idővel német riválisa elé került.

cv3ztstweaas5gj.jpg

Nemsokára viszont meg kellett szakítani a tréninget, ugyanis a sauberes Felipe Nasr első szárnyának a jobb oldala leszakadt, miután a brazil pilóta túl agresszíven használt az egyik kerékvetőt. Az incidenst követő pályatakarítás miatt perceken át szünetelt az edzés.

cv3cb05waaaxc5-.jpg

Viszont az újraindítás is tartogatott drámát: Max Verstappen miután visszatért a depóba alaposan túlmelegedett hátsó fékjeivel, az egyik hirtelen lángra kapott, így a Red Bull szerelőinek villámgyorsan elő kellett kapniuk a tűzoltó-készülékeket a nagyobb megelőzésének érdekében. Ezt sikerült abszolválni, azonban a holland pilóta számára így is véget ért az első szabadedzés idejekorán.

A hátralevő időben pedig valamennyit javultak a köridők annak köszönhetően, hogy az amúgy rettentően poros aszfaltcsík állapota kezdett jobbra fordulni, valamint annak, hogy egyes csapatoknál előkerültek a lágyabb keverékű Pirellik.

Lewis Hamiltonnak azonban a fehér oldalfalú, közepes keverékű gumiabroncs is elegendő volt ahhoz, hogy megnyerje a nyitótréninget Mexikóban, egy 1:20.914-es idővel. Mögötte a lágy gumikat használó Vettel - Raikkonen duó 1-2 tizeddel maradt el, megelőzve a Force Indiákat, valamint a williamses Bottast - a Force India tempója olyan szempontból csalóka lehet, hogy Hülkenberg és Pérez is a leggyorsabb szuperlágy gumikat használták. Mindeközben a pontversenyt vezető Rosberg igencsak kímélte a technikait, és hetedikként zárt. a TOP 10-be még a red bullos Daniel Ricciardo, a williamses Felipe Massa és a toro rossós Daniil Kvyat fért be.

Az edzés krónikáját Nasr és Verstappen esete mellett, Pascal Wehrlein pályáról való lesodródása és Daniil Kvyat megforgása színesítette.

Ahogyan az is hozzátartozik ahhoz a bizonyos krónikához, hogy az FP1 folyamán összesen négy autón láthattuk a glóriát: Wehrlein Manorján, Pérez Force Indiáján, Magnussen Renault-ján és Massa Williamsén. 

A második szabadedzés magyar idő szerint este 21 órakor fog megkezdődni.

Az első szabadedzés végeredménye:

cv3l-lbwiaieao7.jpg

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6711912417

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása