MOTOGP - RÖVIDEN: IANNONE VISSZATÉR MALAJZIÁBAN, PEDROSA PEDIG INDULNA A SZEZONZÁRÓN

andrea_iannone_motogp_netherlands_free_practice_a3f9pktfdhyx.jpg

Andrea Iannone esetében már hivatalos a hír, miszerint visszatér Malajziában. Dani Pedrosa számára a valenciai szezonzárón való részvétel egyelőre csak egy vágy.

Szerda este a Ducati hivatalosan megerősítette, hogy a hétvégi Maláj Nagydíjon olasz versenyzőjük, Andrea Iannone visszatér a versenyzéshez, annak ellenére, hogy még nem 100%-os az állapota. Mint ismeretes, Iannone még a misanói edzésen bukott, az ezáltal elszenvedett sérülések miatt pedig ki kellett hagynia a következő négy futamot.

Iannone pedig a következő két versenyhétvége folyamán utolsó versenyeit fogja teljesíteni a Ducati színeiben, ugyanis jövőre már a Suzukinál fog versenyezni.

"Nagyon örülök, hogy végre visszatérhetek már a versenyzéshez. Remélem, jó hétvégénk lesz, de ugyanakkor tudom, hogy nem lesz egyszerű dolgunk, hiszen a hátam még nincs teljesen rendben. Amiatt is térek vissza a versenyzéshez itt, Sepangban, mert már szenvedést jelent számomra otthon ülni és a tévében nézni a MotoGP-futamokat. Kétségbeesetten vissza akartam térni: a Ducatiért, valamint saját magam és a szurkolóim miatt. Remélhetőleg azonnal gyors és versenyképes leszek, de meg kell értenem az állapotomat, a lehetőségeimet és a tempómat." - nyilatkozta a visszatérése kapcsán Iannone.

Az olasz pilóta visszatérése pedig azt is jelenti, hogy Hector Barbera visszamegy az Avintia Ducatihoz, így pedig a spanyol Mike Jones számára nem marad hely a rajtrácson.

dani_pedrosa_motogp_spain_qualifying_4o1h8hse_75x.jpg

Emellett a Japán Nagydíj második szabadedzésen bukó és kulcscsontját eltörő repsolos Dani Pedrosa azt nyilatkozta, hogy szívesen ott lenne már a valenciai szezonzárón.

"Az a célom, hogy mihamarabb helyre jöjjek, hogy három hét múlva részt vehessek a szezonzáró hétvégén Valenciában." - idézi Pedrosát a GPUpdate.net.

Mindenesetre a #26-os rajtszámú Repsol Honda pilótája Sepangban még nem fog indulni. A tegnapi nap folyamán már beszámolhattunk róla, hogy Pedrosa helyettese a hétvégén a japán Hiroshi Aoyama lesz, aki 2009-ben világbajnok lett a 250 köbcentis kategóriában.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr411844035

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása