F1 - DENNIS ÉV VÉGÉN ELHAGYJA A MCLARENT?

ron_dennis_f1_grand_prix_bahrain_practice_cip-q9tv7xnx_1.jpg

Azt híresztelik, hogy a 2016-os szezon végeztével a McLaren elnök-vezérigazgatója távozhat a posztjáról.

Az általában hiteles autosport.com úgy tudja, hogy a McLaren Csoport elnök-vezérigazgatója, 69 esztendős Ron Dennis szerződése nem kerül majd meghosszabbításra, amikor is az az idei év végén lejár. A brit 2014 januárjában tért vissza a csoport elnöki pozíciójába, miután 2009-ben a csapatfőnöki szerepéből a háttérbe vonult.

Ezzel pedig a McLaren történetében egy komoly korszak zárulhat le, ugyanis Dennis az 1980-as évek óta a csapat szerves része, ahol részvényes is. A McLaren Technológiai Csoport pedig magában foglalja a McLaren Racing, a McLaren Marketing és a McLaren Applied Technologies cégeket - Dennis távozásával pedig mindenhová új vezető kerülne kinevezésre.

A döntés hátterében az állhat, hogy a 25%-os részesedéssel rendelkező Ron Dennis nem tudta megvásárolni a bahreini Mumtalakat 50%-át és Mansour Ojjeh 25%-át, ezzel teljes uralom alá venni a McLaren Csoportot.

Viszont a McLaren szóvivője cáfolta a hírt: "Kérdésükre válaszolva Ron Dennis határozotton kijelentette, hogy nincs tervbe véve a távozás. Továbbra is ő lesz a McLaren elnök-vezérigazgatója, sőt, a McLaren Technológiai Csoportban is megtartja a 25%-os részesedését. Az évek-évtizedek folyamán pedig a tulajdonosok gyakran tárgyaltak a tulajdonrészek újrarendezéséről, a megbeszélések középpontjában mindig is Mansour és Ron álltak.

Most is hasonló a szituáció. A jelenlegi egyeztetések nem térnek el semmiben sem a korábbiaktól. Azonban a részletekről semmit sem mondhatunk, mert privát és személyes adatokról van szó."

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5811822163

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása