INDYCAR - CSAPATOT VÁLT BOURDAIS 2017-RE

13895126_10153757071871430_6537577868848261756_n.jpg

Jövőre már a Daly Coyne Racing csapatát fogja erősíteni a korábbi francia Forma-1-pilóta.

Szerdán a Dale Coyne Racing bejelentette, hogy 2017-re leigazolták a négyszeres Champ Car-bajnok Sebastien Bourdais-t. A francia számára már nem ismeretlen a közeg, hiszen 2011-ben már kilenc versenyt futott lehúzott ott. Azóta szezonközi beugróként megjárta a Dragon Racinget, 2014 óta pedig a KVSH színeit képviselte az IndyCar rajtrácsán. De talán sokak számára a 37 esztendős pilóta neve a Forma-1-ből lehet ismerős, ugyanis 2008-2009-ben, a Champ Car-kaland után lehúzott egy másfél szezont a Scuderia Toro Rosso alakulatánál.

Most viszont kanyarodjunk vissza a tengerentúli szériához! Tehát, Bourdais három szezon után elhagyja a KVSH Racinget, és jövőre a Dale Coyne autóját fogja terelgetni a mezőnyben.

"Emlékezzünk vissza 2011-re, amikor Dale lehetőséget adott nekem ahhoz, hogy visszatérjek az IndyCar világába. Úgyhogy már nagyon várom a második etapot a csapattal." - nyilatkozta Bourdais az átigazolása kapcsán. 

Köszönet jár Dale irányításának és a széria iránti elkötelezettségének. Képesek vagyunk arra, hogy összeállítsunk egy remek kis csapatot, melynek már része Olivier Boisson, aki az elmúlt három esztendőben a versenymérnököm volt, valamint Craig Hampson, aki még a Stewart-Haas-nál eltöltött időszakban volt a vezetőmérnököm. Ugyanakkor szeretnék köszönetet mondani a KVSH Racing-nek és a Chevrolet-nek, amiért az előző néhány évben bíztak bennem."

2016-ban Bourdais a 14. lett összetettben, ezzel pályafutása legrosszabb teljes szezonos évét zárva, ugyanis korábban egy 12. és két 10. helyet tudott összekapirgálni.

"Sebastien már azóta a radarunkon volt, amióta elment Európába Forma-1-ezni, azt követően, hogy először elhagyta a tengerentúli sorozatot." - mondta a csapattulajdonos Dale Coyne.

"Az elmúlt évek folyamán pedig egy jó gárdát tudtunk összeállítani, néhány "extrával" kiegészítve a mérnökgárdánkat 2017-re. Úgyhogy határozottan sikerült újra összerakni a bandát. Azt pedig fölösleges mondanom, hogy már nagyon várjuk a jövő évet, méghozzá nagyszerű előérzetekkel."

Az egyelőre még kérdéses, hogy ki fogja vezetni a csapat második autóját - Dale Coyne vasárnap a motorsport.com-nak elhintette, hogy az esélyesek listája igencsak hosszú. 

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9311799601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása