FORMULA E - 2018-BAN JÖHET A MERCEDES IS!

dsc_1596.JPG

Újabb patinás gyártó kíván majd a Formula E bajnokság részévé válni.

Az elmúlt hetek, hónapok folyamán arra lehetünk figyelmesek, hogy kezdi kinőni magát a 2014 őszén indult Formula E - ez abból is látszik, hogy már olyan gyártóknak van projektje az elektromos szériában, mint például a Renault, az Audi, a Jaguar, a Citroen-DS, valamint a BMW.

Tegnap pedig váratlanul a Mercedes is feliratkozott erre a listára, ugyanis a stuttgarti márka aláírt egy olyan opciós szerződést a Formula E első számú emberével, Alejandro Agaggal, miszerint 2018-tól, tehát az ötödik szezontól gyári csapatként indulhatnak a bajnokságban. Ugyanis ettől az időponttól kezdve indulhat majd a Formula E-ben 12 csapat a jelenlegi 10 helyett.

Emellett amiatt is lesz nagy durranás a 2018/2019-es idény, mert az akkumulátoroknak már egy komplett futamot ki kell bírniuk - erről pedig a McLaren technológiai részlege fog gondoskodni.

"Nagy érdeklődéssel figyeltük a Formula E növekedését. Jelenleg minden olyan szériával számolunk, amely az autósport jövője lehet. Úgyhogy nagyon örülünk, hogy sikerült megkötni ezt a kontraktust, amely lehetővé teheti számunkra, hogy az ötödik szezontól kezdve résztvevők legyünk a bajnokságban." - nyilatkozta a Mercedes Motorsport főnöke, Toto Wolff.

"A jövő autóiparában az elektromosság jelentős szerepet fog játszani. A versenyzés mindig is egy kutatási-fejlesztési területet biztosított az autógyártásban. Ennek kapcsán pedig a Formula E-nek nagy szerepe lehet a jövőben."

Wolff nyilatkozatából egyértelművé válik, hogy a Mercedes csapat szinten való szerződés még egyáltalán nem biztos. A szerződést csupán azt a célt szolgálja, hogy ha a német gyártó a belépés mellett dönt, akkor legyen hely a számára a szériában. Jelen pillanatban a jelek igencsak arra utalnak, hogy ez meg is fog történni.

Azonban, ami óriási kérdést vet fel, hogy mi lesz a Mercedes Forma-1-es programjával a jövőben? Lewis Hamilton és Nico Rosberg a nyár folyamán kötött szerződések révén 2018 végéig elkötelezték magukat a többszörös konstruktőri bajnok mellett, miközben annak az évnek az őszén kezdetét veszi a Formula E szezonja is. Szóval, 2018-ban érdekes bejelentések érkezhetnek.

Fotó: Kováts Olivér

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1711767879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása