MOTOGP - MARQUEZ SIMÁN NYERT ARAGÓNIÁBAN

marc_marquez_motogp_spain_race_uy-1fdqvph4x.jpg

A Repsol Honda spanyolja idei győzelmével növelte az előnyét a pontversenyben - pedig a futam a 3. körben kis híján véget ért a számára.

A szabadedzések után az időmérőn is a Repsol Honda, valamint Marc Marquez dominanciája volt a jellemző, ennek megfelelően az Aragóniai Nagydíjat a harmadik világbajnoki címe felé menetelő spanyol versenyző kezdhette meg a pole-ból, két honfitársa, Maverick Vinales és Jorge Lorenzo mellől.

Ám az indulás nem sikerült valami tökéletesen Marquez számára - a #93-as rajtszámú versenyző emiatt már csak harmadikként fordult az első kanyarban. Ezután a bajnoki éllovas folyamatosan arra készült, hogy áthámozza magát az előtte haladókon - a 2. körben a 15-ös kanyarban végül sikerrel járt.

Viszont nem sokára jött az újabb fordulat: a 3. körben a 7-es kanyarban Marquez kis híján leperecelt a motorról. Azonban a spanyol kiváló reflexekkel kontrollálta a dolgot, de az 5. pozícióig így is visszaesett. Eközben Vinales újból az élre került.

Marquez harcias kedvét nem szegte még a bukás közeli állapot sem, folytatta tovább a versenyzést. Ugyanis a spanyol rövidesen levadászta Doviziosót és Lorenzót. Mindeközben Valentino Rossi a 6. körben átvette a vezetést a jövő évi csapattársától, Vinalestől. A spanyol próbált tapadni a Doktorra, ám az 1-es kanyarban megcsúszott és lecsúszott az ívről - ez pedig Marquez számára tisztította meg az utat, aki a lehetőséggel élve előrelépett a 2. helyre, Rossi legközelebbi üldözőjévé.

A következő körökben Marquez utolérte a hétszeres MotoGP-világbajnokot, majd a 12. körben meg is előzte. Ezután Rossinak pedig csapattársára, Lorenzóra kellett koncentrálnia, ugyanis a spanyol bejelentkezett a második helyért.

A 18. körben a célegyenesben Lorenzo el is ment Rossi mellett, aki a 22. körben egy optimista manőverrel próbált visszavágni a 12-es kanyarban, de végül a támadás sikertelen bizonyult, ugyanis Rossi még a pályát is elhagyta.

Eközben Marquez szert tett egy kényelmes, 3 másodperc körüli előnyre, és könnyedén nyerte meg az Aragóniai Nagydíjat, még ha az első pár kör nem is volt annyira könnyű. Ezzel a Repsol spanyolja idei 4. és pályafutása 28. győzelmét szerezte meg, továbbá egy újabb lépéssel közelebb került a világbajnoki címhez. Mögötte a gyári yamahások futottak be, Lorenzo - Rossi sorrendben.

A dobogósok után Maverick Vinales futott be a Suzukival a 4. helyen, majd Crutchlow lett az ötödik Dani Pedrosa előtt. Hetedikként a másik Suzukival Aleix Espargaro ért célba, testvérét, Pol Espargarót megelőzve. A TOP 10 pedig Bautistával és Bradl-vel lett teljes.

Folytatás három hét múlva Motegiben, ahol Marquez akár világbajnok lehet, de ehhez valami nagyon nagy balszerencsének kellene történnie a Yamahánál.

Az Aragóniai Nagydíj végeredménye:

motogp_1.jpg

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2311746069

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása