WTCC - LOPEZÉ A POLE KÍNÁBAN, A CITROEN HARMADJÁRA IS VILÁGBAJNOK!

14390755_10153987354707057_3045500139404524973_n.jpg

"Pechito" Lopez idén hetedjére kaparintotta meg az első rajtkockás indulást, a Citroen pedig az erős időmérős teljesítményével harmadjára is megnyerte a gyártók világbajnokságát a WTCC-ben!

A Túraautó Világbajnokság mezőnye ezen a hétvégén az idei szezon 9. hétvégéjére látogatott el. A víkend menetrendje az első szabadedzéssel indult, magyar idő szerint szombat hajnalban. A tréning folyamán a volvós Thed Björk volt a leggyorsabb egy 1:51.999-cel, mögötte a gyári Citroenek zártak Mullerrel és Lopezzel. Michelisz Norbi pedig legjobb hondásként lett negyedik, miután csapattársai, Tarquini és Monteiro csak a 7., illetve a 14. helyet tudták elérni. A zengős ifjoncok Nagy Dani - Ficza Feri sorrendben a 16-17. helyen zártak, megelőzve Demoustier-t.

A második gyakorláson is egy Volvo-pilóta bizonyult az etalonnak - ezúttal nem Björk, hanem Fredrik Ekblom. A 46 éves svéd kereken 1:51.4-gyel lett az első. Mögötte kisebb meglepetésre a Campos-Chevrolet franciája, John Filippi lett a második, a másik volvóst, Björköt megverve. A hondás Michelisz Norbi a 8. lett, előtte kettővel zárt Tarquini, míg Monteiro eggyel mögötte. A gyári Citroenek részéről pedig Lopez a 10. és Muller a 13. helyével okozott a sebesség. A Zengő pilótái, Ficza és Nagy a 17-18. helyeket foglalták el.

Valamivel később pedig jött az időmérő, ahol egy kevésbé fölényes, ám idei 7. José Lopez Maria-pole szemtanúi lehettünk. Igaz, ezelőtt Catsburg a nagyon jó autózásával megizzasztotta Lopezt, de végül elmaradt 16 századdal. A TOP 5 Mullerrel, Bennanival és a volvós Björkkel egészült - a Citroen esetében ez olyannyira erős teljesítmény volt, hogy a franciák meg is szerezték sorozatban a 3. gyártói világbajnoki címüket. A Hondák pedig nagyon eltűntek - Norbi egy 9. hellyel lett a márka legjobbja, igaz, ezzel megvan a második rajtkocka a fordított rajtrácson nyitó futamra, Filippi mögött. A magyar pilóta csapattársai csak a 14-15. rajtkockákat tudtak elérni, Monteiro - Huff felállásban. A zengősök pedig a 17-18. helyeken végeztek, Ficza - Nagy sorrendben.

A MAC3-ban pedig a Honda lett a győztes, miután a Citroen betlizett.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8211740775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása