DTM - AZ AUDI SZÉNNÉ ALÁZTA A MEZŐNYT A HUNGARORINGEN

img_8290_logo.jpg

A négygyűrűs márka nem talált legyőzőre a DTM 2016-os szezonjának utolsó előtti hétvégéjének szombati napján.


img_8437_logo.jpgA hétvégi program egy pénteki délutáni és egy szombat délelőtti szabadedzéssel indult. Előbbin az audis Edoardo Mortara bizonyult a legjobbnak, megelőzve a mercedeses Robert Wickenst és az audis Nico Müllert. Utóbbin nyolcas (!) Audi-győzelem született, az első három helyen a Green - Mortara - Tambay trió zárt.

Szombat kora délután sor került az első időmérésre, amely szintén Audi-alázást hozott. Olyannyira, hogy az ingolstadt-i márka pilótái ki is bérelték az első négy rajtsort. A pole-t az olasz Edoardo Mortara szerezte meg 1:35.282-vel, megelőzve Jamie Green-t és Miguel Molinát. A legjobb mercedeses a 9. helyen záró Rosenqvist lett, míg a BMW leggyorsabb pilótája Marco Wittmann volt, aki a 10. pozícióba kvalifikálta magát. Egyébként a 24 pilóta 1,4 másodpercen belül zárt.

Pár órával később pedig a 40 perces + 1 körös futamnak az ideje is elérkezett. Ez idő alatt az élmezőnyben nemigen történt mozgolódás - az olasz Edoardo Mortara könnyedén nyerte meg a futamot, idei 4. győzelmével pedig a bajnoki pontversenyben 14 pontra megközelítette Wittmann-t, aki legjobb nem audisként 7. lett a BMW-vel egy jó rajt után. A két bajnokesélyes között Jamie Green, Miguel Molina, Mike Rockenfeller, Nico Müller és Adrien Tambay ötöse zárt. A pontszerző zónába még a mercedeses Rosenqvist, az audis Scheider, illetve a mercedeses Wickens fért be. A futamnak csak egy kiesője volt, mégpedig az év végén a DTM-et elhagyó Antonio Félix Da Costával koccanó Paul Di Resta.

img_8719_logo.jpg

A holnap nap folyamán megrendezésre kerül a 3. szabadedzés, a 2. időmérés és a 2. futam, a Hungaroringen!

Fotó: Landek Norbert

Landek Norbert

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7011740607

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása