F1 - EGY ÚJABB OROSZ KOPOGTAT A FORMA-1 AJTAJÁN?

_l0u3154_3813695.jpg

A Russian Time GP2-es csapatának orosz versenyzője jövőre szívesen lenne egy Forma-1-es istállónál fejlesztő- vagy tesztpilóta.

Artem Markelovról van szó, aki idén harmadik szezonját teljesíti a GP2-es bajnokságban, a Russian Time istálló színeiben. Az elmúlt években nem volt túl acélos versenyző, az idei évben azért már volt egy-két villanása, mint például a monacói főversenyen aratott győzelme. Azonban a 21 éves orosz a tabellán így is csak a 11. helyet foglalja el, és a Forma-1-es versenyzői engedély megszerzésétől is eléggé távol áll, ami az ahhoz kellő 40 pontot illeti.

Viszont nem olyan régen Markelov az orosz Sport FM rádiónak elmondta, hogy a jövőben szerezne egy fejlesztő- vagy tesztpilótai pozíciót a száguldó cirkuszban:

"Most azt tudom mondani, hogy több Forma-1-es csapattal is tárgyalunk.

Azt pedig nem zárom ki, hogy lehetőséget kaphatunk a Williams versenyzői akadémiájától, de még semmi se biztos. Viszont még mindig eléggé sok idő van hátra a szezon végéig."

A hírek szerint jövőre a Williams jövőre Valtteri Bottasszal és jelenlegi fejlesztőpilótájukkal, Lance Stroll-lal lesz ott a rajtrácson, és így kaphatná meg a kanadai felszabaduló pozícióját Markelov. Ha pedig innen a GP2-es pilóta eljutna rövid időn belül a versenyző ülésig, akkor ő lehetne a Forma-1 történetének harmadik Forma-1-es versenyzője, Vitaly Petrov és Daniil Kvyat után.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5711686689

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása