MOTOGP - CRUTCHLOW BEHÚZTA A HAZAI POLE-T A SILVERSTONE-I ESŐS IDŐMÉRŐN!

cal_crutchlow_motogp_great_britain_qualifying_tsgsi9sywjax.jpg

Silverstone-ban is folytatódott az LCR-Honda versenyzőjének, Cal Crutchlow-nak a diadalmenete, aki valósággal megtanult a vízen járni, ugyanis érinthetetlennek bizonyult a kvalifikáció folyamán.

Ahogy azt megszokhattuk, pénteken lebonyolításra került az első két szabadedzés Nagy-Britanniában legnevesebb pályáján, a Silverstone Circuit-en. Kisebb meglepetésre a bajnoki címért vívó Hondák és Yamahák eléggé el voltak maradva az etalontól, miközben a Suzuki és a Ducati igencsak nagy elánnál mutogatta a foga fehérjét. Az első edzésen Vinales, a második Iannone futotta meg a leggyorsabb köridőt. Szombaton az időmérőt megelőzően még két szabadedzés került megrendezésre - mindkettő a regnáló bajnok, Marc Marquez elsőségét hozta.

Szombat délután pedig végül sor került a kvalifikációra is, amelyet igencsak mostoha, esős és szeles időjárási körülmények között rendeztek meg. 

A Q1-ben igencsak komoly csata küzdelem alakult ki a második továbbjutó pozícióért. Azért csak a másodikért, mert az első pozíciót nagy előnnyel az ír Eugene Laverty bitorolta, aki tovább is jutott. Mellette Jack Miller tudta megkaparintani a lehetőséget arra, hogy a Q2-ben megbirkózzon egy-két jó pozícióért - az ausztrálon kívül erre még Loris Baznak és Danilo Petruccinak volt esélye, de ők kiestek, akárcsak Pol Espargaro, az újonc Lowes, Bradl, Barbera, Bautista, Hernandez és Rabat.

14203173_10154502652259399_3109567651318828625_n.jpg

Az ezután megrendezett Q2-ben mintha már erősebb lett volna az eső, ez kapásból ki is fogott az ausztrál Jack Milleren, aki eléggé hamar a kavicságyban kötött ki a Marc VDS Hondával. A sorrend intenzíven módosult, de a múltkori brnói futamon a pályafutása első győzelmét bezsebelő Cal Crutchlow már az elején ott volt az élen, ahonnan már senki sem tudta letaszítani. Így az LCR-Honda britje hazai közönség előtt, közel 1 másodperces előnnyel behúzta a hazai pole-ját.

Azonban mögötte folyt a csata a második helyért, amelyet végül Valentino Rossi kaparintott meg. Az első sor pedig a suzukis Maverick Vinalesszel lett teljes. A negyedik helyen a repsolos Dani Pedrosa zárt, megelőzve az utolsó percekben bukó és az 5. rajthelyet megszerző csapattársát, Marquezt, valamint a parádésan motorozó Laverty-t, aki a 6. hellyel toronymagasan eddigi pályafutása legjobb időmérőjét zárta.

A harmadik sorban pedig a Redding - Iannone - Lorenzo trió foglalt helyet, az első 12 sorrendje pedig Doviziosóval, Aleix Espargaróval és Millerrel egészült ki.

A Brit Nagydíj itthoni idő szerint 16:30-tól kerül majd megrendezésre.

Az időmérő edzés végeredménye - Q2:

q2.jpg

Az időmérő edzés végeredménye - Q1:

q1.jpg

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4811674167

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása