F1 - MONZA, 2016: HAMILTON LEVERTE A MEZŐNYT AZ IDŐMÉRŐN

lewis_hamilton_f1_grand_prix_italy_qualifying_0dkiwbh1lxmx.jpg

Fölényes győzelmet aratott az Olasz Nagydíj időmérő edzésén a Mercedes britje, Lewis Hamilton, aki ezzel pályafutása 56. pole-jának örülhet.

Napsütéses és meleg körülmények között került megrendezésre az Olasz Nagydíj kvalifikációja a monzai parkban közép-európai idő szerint vasárnap délután 14 órától.

A Q3-ban pole-t Lewis Hamilton kaparintotta meg, miután az 1:21.135-ös idejével majdnem 0.5 másodpercet vert a csapattársára, Nico Rosbergre. A címvédő így pályafutása során 56. alkalommal indulhat majd az élről.

crbot6kwyaaqagm.jpg

Az Ezüst Nyilak mögött alaposan leszakadva pedig a Ferrari bérelte ki a második rajtsort, Sebastian Vettel - Kimi Raikkonen felállásban.

Az ötödik helyért Valtteri Bottas alaposan megizzadt, ugyanis a hatodikként záró Daniel Ricciardót csak egyetlenegy ezreddel tudta maga mögé szorítani. A másik Red Bull-lal a holland Verstappen ezúttal csak 7. lett, a két Force India és a remek teljesítményt nyújtó haasos Esteban Gutiérrez előtt, aki visszatérése óta először lehetett ott az időmérő záróetapjában.

A Q3-ról pedig a rosszul taktikázó Felipe Massa éppen csak lemaradt, így a Williams brazilja pályafutása utolsó Olasz Nagydíjának csak a 11. pozícióból vághat neki. Mögötte Grosjean lett a 12. a másik Haas-Ferrarival, de a francia csak a 17. rajtkockából fog majd indulni a vasárnapi futamon, a sebességváltó csere miatt rajtbüntetés 5 helyes rajtbüntetést követően. A McLaren ezúttal nem tudott olyan jól menni, mint Spában - Alonso csak 13.-ként zárt a kvalifikációt, míg Button a 15. lett. Az utolsó Q2-es pozíció a toro rossós Carlos Sainzé lett.

pascal_wehrlein_f1_grand_prix_italy_practice_xyftvezssotx.jpg

Az időmérő hőse pedig egyértelműen Pascal Wehrlein volt, aki előbb a 15. helyen a Q1-ből továbbjutott a Q2-be, ahol végül egy 14. időt tudott futni. Az 53 körös Olasz Nagydíjat pedig majd a 13. pozícióból kezdheti meg, Grosjean büntetése okán. Csapattársa, Esteban Ocon ezúttal nem tudta megcsillogtatni a tehetségét, ugyanis az autója még a Q1 legelején csütörtököt mondott, így nem is tudott mért időt futni.

Ami pedig a Q1 további kiesőit illeti: a frusztrált Kvyat újból búcsúzni kényszerült 18 perc után, a 17. helyen - ezt a tényt az orosz némi csapatrádiós káromkodás kíséretében vette tudomásul. A Sauberek nem tudtak a 18-19. helynél előrébb keveredni, mögöttük csak a két Renault és Ocon zárt.

Az olasz nagydíjhétvége programjából már csak a futam maradt hátra, amely közép-európai idő szerint vasárnap 14:00-kor fog megkezdődni. Az eseményről élő, szöveges közvetítést fogunk biztosítani, ahogy tettük azt a mai időmérő esetében.

Az időmérő edzés végeredménye:

crbmtczwgaakjrw.jpg

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7511673264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása