F1 - EZ TÖRTÉNT SZOMBATON BELGIUMBAN

f1_grand_prix_belgium_qualifying_x-oszkeyzax.jpg

A mercedeses Nico Rosbergé lett a pole pozíció a Belga Nagydíjon, megelőzve Max Verstappent (Red Bull) és Kimi Raikkonent (Ferrari). Részletes beszámoló a spái hétvége szombati napjáról.

FP3: Raikkonen-győzelem, Verstappen-balszerencse

kimi_raikkonen_f1_grand_prix_belgium_qualifying_vy6bedwa7vrx.jpgKimi Raikkonen zárta az élen a Ferrarival a harmadik szabadedzést - a finn pilótának az elsőséghez elegendő volt egy 1:47.974-es idő. Hozzá legközelebb az ausztrál Daniel Ricciardo zárt, a Red Bull-pilóta hátránya 2 tized volt mindössze. Mögöttük a másik Ferrarival Sebastian Vettel és a williamses Valtteri Bottas zárt a 3., valamint a 4. pozícióban.

A Mercedesek ezúttal sem a kvalifikációs szimulációkra helyezték a hangsúlyt, ugyanis Lewis Hamilton és Nico Rosberggel egy 5. és egy 7. helyet tudott elérni a német csapat. Közéjük a force indiás Nico Hülkenberg ékelődött be. Massa lett a 8. a másik Williamsszel, megelőzve a TOP 10 végén záró force indiás Sergio Perezt, valamint a haasos Romain Grosjeant.

Nem telt el eseménytelenül a 60 perces tréning. Először Esteban Gutiérrez volt rendkívül figyelmetlen az Eau Rouge után, emiatt pedig a német Pascal Wehrleinnak a Manorral le is kellett mennie a fűre, hogy elkerülje az ütközést. A versenybírák végül egy 5 rajthelyes büntetést róttak ki a mexikóira. 

A második incidens pedig Vettel és Magnussen között alakult ki - előbbi feltartotta az utóbbi a Blanchimont környékén.

A tréning legpechesebb pilótája pedig egyértelműen a holland Max Verstappen volt, aki tulajdonképpen a hazai közönsége előtt csak két installációs kört tudott megtenni a Red Bull-lal, miután felmerült egy komoly műszaki hiba.

A harmadik szabadedzés végeredménye:

fp3_1.jpg

Időmérő: Rosberg-pole az Ardennekben 

nico_rosberg_f1_grand_prix_belgium_qualifying_bblqvkfqy0fx.jpgA Mercedes német versenyzője, Nico Rosberg bizonyult a leggyorsabbnak a spái időmérő edzésen, 1:46.744-es idejével, így pályafutása 28. pole-jának örülhetett. A bajnoki tabella második helyén álló pilóta mögött a Red Bullok és a Ferrarik zártak, Verstappen - Raikkonen - Vettel - Ricciardo felállásban.

A legjobb öt mögött a két Force India zárt Perezzel és Hülkenberggel. A TOP 10 pedig a Bottas - Massa sorrendben záró Williams-pilótákkal, valamint a közéjük beékelődő mclarenes Jenson Buttonnal zárult.

A mezőny második felében pedig Pascal Wehrlein szolgáltatta a kellemes meglepetést, miután a Manorral a 16. lett az időmérőn. A büntetéssel sújtott Hamilton - Alonso - Ericsson nem nagyon nézett ki a pályára, így értelemszerűen ők zártak az utolsó 3 pozícióban. Az időmérő különösebb incidens nélkül zajlott le.

A 44 körös Belga Nagydíj magyar idő szerint vasárnap 14 órától kerül megrendezésre.

Az időmérő végeredménye:

q.jpg

A Belga Nagydíj előzetes rajtsorrendje:

rr.jpg

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9911656370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása