F1 - MILYEN VOLT A HALO AZ EAU ROUGE-BAN?

nico_rosberg_f1_grand_prix_belgium_practice_8n6ndeyzi_zx.jpg

Megszólaltak a halo pénteki kísérleti nyulai: Rosberg, Ricciardo, Hülkenberg, Sainz Jr.

A mai nap folyamán négy versenyző - Nico Rosberg (Mercedes), Daniel Ricciardo (Red Bull), Nico Hülkenberg (Force India), Carlos Sainz Jr. (Toro Rosso) - is kipróbálta a glóriát az első szabadedzésen Spa-Francorchamps-ban. A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) nagyon kíváncsi volt arra, hogy miképpen sikerül a próba, ugyanis így kiderülhetett az, hogy a fejvédő eszköz milyen hatással van a kilátásra az emelkedős pályarészeken, mint például jelen esetben az Eau Rouge. Az érintettek péntek délután természetesen elmondták a gondolataikat ezzel kapcsolatosan.

A négy versenyző közül Nico Rosberg két gyors kört is abszolvált úgy, hogy a halo fenn volt a W07-esen. A német így válaszolt arra a kérdésre, hogy a fejvédőrendszer zavaró-e a versenyző kilátására az Eau Rouge-ban:

"Jó volt végre kipróbálni. Az eszközzel pedig nagyon jó munkát végeztek, ugyanis a legkevésbé sem zavart, miközben a pályán vezettem.

Csupán csak a biztonságunkat növelte. Tudom, hogy kívülről nem valami szép látvány, ugyanis az autót nem teszi szebbé. Viszont a biztonság szempontjából egy nagyon jó dolog ez.

Az Eau Rouge-ban sem volt probléma vele. Még csak észre sem veszed a tetejét."

daniel_ricciardo_f1_grand_prix_belgium_practice_dnetwceitmex.jpg

A Red Bull ausztrál versenyzője, Daniel Ricciardo is eléggé pozitívan nyilatkozott a glóriáról. Ráadásul a háromszoros Forma-1-es futamgyőztes korábban már az aeroscreen névre hallgató eszközt is tesztelte, így volt viszonyítási alapja. Ricciardo a következőket mondta a halóval kapcsolatban:

"Úgy gondolom, hogy egyáltalán nem rossz. Persze, a rajta végzett munkák továbbra is folyamatban vannak. Ez volt az első alkalom, hogy tesztelhettem a halót, ahogy korábban az aeroscreen-t. Határozottan más érzés volt.

Jó, hogy itt tesztelhettük. Ahogyan az is, hogy a szezon végéig tesztelhetjük, és visszajelzéseket is adhatunk róla.

Majd össze is fogom foglalni a gondolataimat. Ehhez papírt is kaptunk már, szóval ez egy kis házi feladat! Az első benyomások egyáltalán nem voltak rosszak, persze, nyilván van még tennivaló vele. Úgy vélem, a kilátás egyáltalán nem volt rossz."

nico_hulkenberg_f1_grand_prix_belgium_practice_lrhvedvmtvkx.jpg

Nico Hülkenberg számára különös érzés volt kipróbálni a halót, de azt mondta, hogy több kört is megtenne vele a továbbiakban:

"Furcsa érzés és egy új tapasztalat volt a glória kipróbálása. A kilátás egyáltalán nem volt rossz, úgyhogy nem vélem azt, hogy ez probléma lenne.

Az eszköz megszokásához időre lesz szükség, ráadásul csak egy installációs kört tudtam teljesíteni vele, amely nem volt egyelőre elegendő. Ahhoz, hogy bárminemű visszajelzést tudjak adni róla, több időre és tesztkörre van szükségem."

carlos_sainz_f1_grand_prix_belgium_practice_ohx797qb8gyx.jpg

Negyedikként a Toro Rosso spanyolja, Carlos Sainz Jr. tesztelte a fejvédelmet szolgálni kívánó eszközt. Sainz Jr. csak annyit mondott róla, hogy nem okozott gondot a kilátásban a halo az Eau Rouge-ban. 

Azok után, hogy az elmúlt hónapokban mennyi negatív véleményt kapott a glória, most kifejezetten pozitív visszajelzések róla. Úgyhogy, ha jövőre nem is, 2018-ban minden bizonnyal bevezetésre kerül a biztonsági rendszer. 

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1411654884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Slepy 2016.08.27. 13:32:26

Ha valaki "fejre áll" az ki túd még tőle szabadúlni?

(Itt sosem túdok rövid ú-t írni.)

Slepy 2016.08.27. 13:32:26

Ha valaki "fejre áll" az ki túd még tőle szabadúlni?

(Itt sosem túdok rövid ú-t írni.)

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása