F1 - HORNER: NEWEY NAGY SZEREPET JÁTSZIK A 2017-ES AUTÓBAN

adrian_newey_f1_grand_prix_great_britain_practice_xe0jalxlzjux.jpg

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner a motorsport.com-nak elárulta, hogy az elmúlt évek folyamán háttérbe vonult tervezőzsenijük, Adrian Newey nagyon is motivált a jövő évi szabályváltozások kapcsán. Ennek révén a 2017-es autó megalkotásában is nagy szerepet játszik a szakember.

Egykor a Red Bull tervezőgéniusza, Adrian Newey minden erejét a Red Bull Forma-1-es gépeibe fektette. Azonban pár éve kicsit elkedvtelenedett a nem túl izgalmas szabályok láttán, így a háttérbe vonult, erőforrásait pedig két részre osztotta - a Forma-1-es projekt mellett teret adott különböző technikai feladatoknak is. Ilyen volt például az Aston Martin sportautójának, az AM-RB 001-esnek a tervezése is.

Azonban Christian Horner a fent megnevezett szaklapnak megerősítette, hogy Newey nagyon lelkes már a 2017-ben érkező regulákat illetően, ennek tudatában pedig nem meglepő, hogy az RB13-as egy újabb olyan versenyautó lesz, melynek tervezésében szerepet vállal.

Emellett a brit azt is elárulta, hogy szerinte az új, elsősorban aerodinamikai jellegű szabályváltozások jelenthetik az igazán nagy előrelendülést a Forma-1 számára.

Jó magunk is kíváncsian várjuk, hogy a nagy kaliberű módosítások milyen hatással lesznek a száguldó cirkuszra. Reméljük, tényleg a helyes irányt jelenthetik a világhírű sportág számára.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2011650202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása