FORMULA E - ÚJABB ÜLÉSEK KELTEK EL A MEZŐNYBEN

_fer7357.jpg

Ha minden igaz, akkor már csak az újonc Jaguar csapatnál van egyetlenegy üres hely, de arra is már csak 3 esélyes van.

A Mahindra a Heidfeld - Rosenqvist párossal lesz ott a rajtrácson a 3. szezonban

_fer6973.jpg

A Formula E világában a hétfő délelőtt máris egy bejelentéssel indult, melyben a Mahindra Racing megerősítette, hogy a harmadik szezonban Nick Heidfelddel és Felix Rosenqvisttel lesz ott a rajtrácson. Ez pedig azt jelenti, hogy a korábbi várakozásoknak megfelelően Bruno Senna két szezon után távozni kényszerül az indiai gárdától. A csapatnál pedig Rosenqvist lesz az újonc, akit egyébként a múlt hétvégén láthattunk versenyezni a DTM-ben. ahol a Mercedesszel első versenyén pontot tudott szerezni.

A svéd ifjonc a nyilatkozatában elárulta, hogy a Formula E mindig is ott volt a radarján, így kifejezetten örül annak, hogy versenyzői ülést kapott a Mahindra Racingtől. Egyébként könnyen előfordulhat, hogy jövőre a Formula E mellett az IndyCar szériában is versenyezhet. Mint ismeretes, idén az Indy Lights-ban indult, s három futamot meg is nyert. Nem mellesleg az előző hónapban Rosenqvist tesztelhette a Ganassi autóját.

Rosenqvist nyilatkozatából az is kiderült amúgy, hogy a svéd nagyon fiatalon nagy Heidfeld-rajongó volt (akkor még a Forma-1-ben ment a német), úgyhogy minden bizonnyal nem kell majd nagy rivalizálásra számítani kettejük között.

2018-tól a Mercedes is ott lesz a Formula E-ben?

dsc_1596.JPGA motorsport.com felhívta a figyelmet arra, hogy Rosenqvisttel és a korábbi hetek folyamán bejelentett Maro Engellel már két Mercedes-protezsált pilóta is ott lesz a mezőnyben. A világhírű szakportál szerint a 2018/2019-es szezonban legkésőbb már a Mercedes is beszállhat az elektromos bajnokságban.

Ezáltal pedig újra szárnyra kaphatnak azok a pletykák, miszerint a stuttgarti gyártó 2018 végén otthagyhatja a Forma-1-et. Igaz, ezt a pletykát Toto Wolffék egyenesen baromságnak nevezték.

Mi újság a Jaguar háza táján, pilótafronton? 

13220869_10153451897275880_1365998367778844427_n.jpgA motorsport.com pár napja megtudta, hogy a Jaguar még július végén leigazolta egyik versenyzőjét Adam Carroll személyében. Az ír csapattársa pedig az Alex Lynn - Mitch Evans - Harry Tincknell trióból kerülhet ki - a brit gyártó a nyár végi doningtoni teszten fogja kipróbálni a három szóban forgó versenyzőt. A bejelentés szeptember elején várható, a szezon pedig október 8-án indul Hongkongban.

Hogy fog kinézni a 2016/2017-es mezőny? 

Renault e.dams: Sebastien Buemi, Nico Prost

ABT Audi Sport: Lucas Di Grassi, Daniel Abt

Dragon Racing: Loic Duval, Jerome D'Ambrosio

DS Virgin Racing: Sam Bird, José Maria Lopez

Amlin Andretti: Antonio Félix Da Costa, Robin Frijns

Techeetah: Jean-Éric Vergne, Ma Qing-Hua

Mahindra Racing: Nick Heidfeld, Felix Rosenqvist

Venturi: Stephane Sarrazin, Maro Engel

NextEV TCR: Nelson Piquet Jr., Oliver Turvey (valószínű, de még nem biztos)

Jaguar: Adam Carroll, Alex Lynn / Mitch Evans / Harry Tincknell (bejelentés a későbbiekben)

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1711345742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása