F1 - GASLY: "TUDOM, HOGY KVYAT NINCS KÖNNYŰ HELYZETBEN"

daniil_kvyat_f1_grand_prix_germany_practice_skm_fajxl0kx.jpg

A GP2 2016-os bajnoki címéért küzdő Pierre Gasly tisztában van riválisa, Daniil Kvyat korántsem könnyű helyzetével.

Mint ismeretes, az orosz Daniil Kvyat formája az elmúlt hónapokban igencsak leépült, onnantól kezdve, hogy Kínában és Szocsiban karambolozott Sebastian Vettel Ferrarijával, ugyanis utána a Red Bull habozás nélkül küldte vissza az orosz pilótát korábbi csapatához, a Toro Rossóhoz, ahol idáig nem tudta visszanyerni korábbi formáját. Barcelona óta pedig mindössze 2 pontot tudott csak szerezni, míg csapattársa, a spanyol Carlos Sainz Jr. 26-ot.

S miközben a Red Bull már megerősítette Carlos Sainz Jr. maradását a jövő év kapcsán, addig Kvyat jövője lóg a levegőben, ugyanis könnyen előfordulhat az, hogy 2017-ben már nem lesz ott az orosz a Forma-1 körforgásában, s a francia Pierre Gasly érkezhet a helyére, aki amellett, hogy a Red Bull juniorja, a GP2-ben versenyez a bajnoki címért a Prema Powerteam színeiben.

A helyzettel kapcsolatosan pedig megszólalt Gasly a motorsport.com-nak adott interjújában:

"Még nem beszéltem 2017-ről Helmut Markóval, de a cél határozottan a Toro Rosso ülése. Egy biztos, én mindent meg fogok tenni ezért, ami tőlem telik.

Természetesen tudom, hogy Daniil Kvyat ezekben a pillanatokban nincsen könnyű helyzetben, de ez az a világ, ahol muszáj csak magaddal foglalkoznod.

Ez az, amit én is próbálok csinálni. Mindent megteszek annak érdekében, hogy megtörténjen a feljebb lépés." 

Ezután szóba került Gasly idei GP2-es szezonja is. Mint ismeretes, jelenleg a francia az orosz Sergej Sirotkinnal holtversenyben vezeti a pontversenyt, de rajtuk kívül jó eséllyel pályázik Raffaele Marciello, Antonio Giovinazzi és Oliver Rowland is a bajnoki titulusra, miután ők öten 14 ponton belül vannak, és még 4 állomás van hátra az idei szezonból, ami 8 futamot jelent.

pierre_gasly_f1_testing_silverstone_nw1a77d_qsex.jpg

Az idei évben eddig hat különböző versenyző vezette az összetettet, és ezzel kapcsolatban Gasly úgy véli, hogy a szezon végéig már senkinek sem lesz lehetősége arra, hogy tetemes előnyre tegyen szert a bajnokság élén, ugyanakkor tudja, hogy jó esélyei vannak a bajnoki címre:

"Nagyon jó pozícióban vagyunk, de az idei szezont elnézve 10 vagy annál is több pilóta is van, akik nagyon közel vannak egymáshoz. Emiatt pedig nehéz nagy előnyre szert tenni.

Ez határozottan nem egy olyan szezon, mint amilyen Stoffel Vandoorne-é volt 2015-ben, de egy olyat kívánnék magamnak.

Fontos, hogy kiegyensúlyozottak legyünk az év hátralevő részében, ugyanis a szezon első néhány verseny nagyon sok pontot veszítettünk el. De most már jól állunk, viszont fontos, hogy innentől kezdve mindig pontot szerezzünk, és nincs lehetőségem hibázni.

Tényleg nem tudom, hogy miért nincs a mezőnynek kimagasló pilótája, de ha veszünk egy pillantást az idei szezonra, akárhányszor volt egy-egy rossz futamom, a bajnokság mindig elképesztően szorossá vált." 

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4610414742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása