F1 - EZZEL A RAJTSZÁMMAL FOG VERSENYEZNI OCON A FORMA-1-BEN

cpfdes2w8aams_x.jpg

Hétfő délután a Manor Racing bejelentette, hogy melyik számra esett az újonc francia választása.

Mint ismeretes, 2014 óta már a Forma-1-ben is egyedi rajtszámok vannak, akárcsak például a MotoGP-ben - ez pedig azt takarja, hogy minden egyes versenyző választ egy-egy számot, amelyet egészen pályafutása során használ. Persze, a regnáló világbajnoknak megvan a lehetősége az #1-es rajtszám használatára.

A Manor Racing pedig az Instagramon ismertette ma délután, hogy újonc francia pilótája, a 2015-ös GP3-as bajnok Esteban Ocon a #31-es szám mellett tette le a voksát. Ezzel 22 év után ő lesz az első pilóta, aki ezzel a rajtszámmal fog versenyezni - a legutolsó #31-es rajtszámú pilóta a Simtek színeiben versenyző David Brabham volt, 1994-ben. 

#31 - that's the magic number for #estebanocon. Coming to the grid at #belgiangp

Manor Racing (@manorracing) által közzétett fénykép,

 

Egyelőre azt még homály fedi, hogy Ocon miért pont ezt a számot választotta, de valószínűleg összefüggésben lehet azzal, hogy 2007-ben a francia Minime Bajnokság a #31-es rajtszámmal nyerte meg.

Korábban, a renault-s tesztjeinek alkalmával a 22 éves francia #45-ös számmal gördült pályára, míg a Mercedesnél a #24-essel.

Esteban Ocon pedig a jövő hétvégi Belga Nagydíjon fogja megejteni a debütálását, miután az anyagi tartalékaiból kifogyó Rio Haryantót a Manor kispadra ültette.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7210413316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása