WTCC - A MOTORPROBLÉMÁKKAL KÜSZKÖDŐ MICHELISZ 6. LETT A NYITÓFUTAMON!

13925073_1353765851319486_2726113499022696077_n.jpg

A Honda magyar versenyzője, Michelisz Norbert a motorgondok ellenére a hatodik helyen zárta az argentínai nyitófutamot a 9. pozícióból rajtolva, de még korántsem biztos ez az eredmény, mert vizsgálják. A mezőny másik magyarja, Nagy Dani a 15. helyen ért célba. A futamot Chilton nyerte meg az SLR-Citroennel, de a futam hőse egyértelműen a 18. rajtkockából az 5. helyig felzárkózó José Maria Lopez volt.

Magyar idő szerint este 19:15-kor vette kezdetét a fordított rajtrácsos nyitófutam Argentínában. A pole-ból a Campos Racing franciája, John Filippi indulhatott, az SLR brit pilótája, Tom Chilton mellől, míg a második rajtsorból Tiago Monteiro és Mehdi Bennani várhatták a piros lámpák elalvását. Michelisz Norbi a 9., Nagy Dani a 16., míg a motorcsere miatt hátrasorolt "Pechito" Lopez csak az utolsó rajtkockából vághatott neki az első versenynek.

A piros lámpák kialvását követően Filippi nem indult valami jól, így az egyes kanyarban Chilton és Monteiro is a francia elé került, a portugál pár kanyar múlva viszont veszített néhány pozíciót, mivel egy picit elhagyta a pályát. Az első körben ezután kemény harcok zajlottak a pozíciókért. Egy kör után Chilton állt az élen, Filippi, Huff, Muller, Monteiro, Guerrieri, Bennani, Michelisz, Coronel és Thompson előtt.

A 3. körben pedig Michelisz Norbi arra panaszkodott, hogy gyengül a motorja, de ennek ellenére láthatóan nem vesztett tempót. Eközben Guerrieri vesztett néhány helyezést, miután koccant Michelisszel - végül a camposos ki is állt a versenyből a 6. körben.

Ezután a verseny izgalmait legfőképpen a legjobb 10 közepében zajló csaták szolgáltatták, melynek egyik mozgatórugója John Filippi visszacsúszása volt. A 7. körben Coronel és Norbi is átpasszírozta magát Mehdi Bennanin, azonban Norbi elé odaslisszolt a surranópályán a 18. helyről pokoli módon felzárkózó Lopez.

Utána Lopez szélárnyékában megkapaszkodott Michelisz, ennek köszönhetően előbb Coronelt, majd Filippit is maga mögé utasította. Azonban a 11. körben a Filippivel szembeni manőver nem volt teljesen tiszta, ugyanis a Honda magyar pilótája egy picit megtolta a korzikait, ezáltal pedig előnyhöz jutott. Nemsokára jött is az üzenet a versenyirányítástól, hogy a futamok után még vizsgálni fogják kettejük találkozóját, úgyhogy Norbi 6. helye egyelőre még kérdéses.

A futamot végül az SLR pilótája, Tom Chilton nyerte meg idei első győzelmét aratva, a hondás Rob Huff és a citroenes Yvan Muller előtt. A második Civic-kel Monteiro lett a negyedik, megelőzve a 18. helyről felzárkózó Lopezt, valamint a 6. helyig felkapaszkodót Micheliszt. Mögöttük a legjobb Chevrolet-pilótaként záró Coronel lett a hetedik, a TOP 10-be pedig még Bennani, Thompson és Filippi fértek be. A zengős Hondával Nagy Dani a 15. lett, az egykörös hátrányban célba érő Dahlgren előtt. Valente és Guerrieri pedig kiestek a 13 körös futam folyamán.

Folytatás a második futammal 20:20-tól.

A nyitófutam végeredménye:

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr239369792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása