WTCC - MÉGIS CSAK EGY AUTÓT INDÍT A ZENGŐ MOTORSPORT (FRISSÍTVE)

img_4710.JPG

Mégsem lesz uruguayi helyettese Ficza Ferencnek, így a Zengő Motorsport csak Nagy Danival áll rajthoz Termas de Rio Hondóban.

Ez a kacifántos történet úgy indult, hogy szerdán a Zengő Motorsport bejelentette, hogy Ficza Ferencnek vakbélgyulladása van, így nem utazik el Argentínában. Rövidesen végre is hajtottak a magyar versenyzőn egy rutinműtétet. Ekkor azt hihettük, hogy csak Nagy Dani indul Termas de Rio Hondóban.

Az újabb fordulatra magyar idő szerint pénteken késő éjjel került sor, amikor is a WTCC a hivatalos weboldalán jelentette be, hogy a Zengő Motorsport mégis két autót állít csatasorba az argentin állomáson, mivel az uruguayi Mauricio Lambiris személyében megtalálták Ficza Ferenc helyettesét. Erről a hírről a cikk oldalunkra hajnali 1-kor került ki.

Ezután megkérdeztük a Zengő Motorsport magyarjától, Nagy Danitól, hogy mit gondol az új csapattársáról, aki magyar idő szerint hajnali 3 órakor azt válaszolta, hogy mégsem lesz csapattársa.

A hírt pedig ma hajnalban szomorúan újságolta el a Twitterem Lambiris, hogy mégsem debütál a WTCC-ben:

"Szomorúan közlöm, hogy nem fogok részt venni az argentínai WTCC-fordulón.

Rengeteg munkát fektetünk bele abba, hogy ott lehessünk a futamon, de a csapat közölte velem, hogy az autó nincs versenyre kész állapotban.

Nagyot csalódtam a Zengő Motorsportban, azt hittem, hogy ennél sokkal komolyabbak. Szégyen, hogy ennyi erőfeszítés után nem tudok versenyezni..."

Szombat délután pedig a Zengő Motorsport csapatfőnöke, Zengő Zoltán is megszólalt az üggyel kapcsolatban a fiawtcc.com hasábjain:

"Ez egy világbajnokság és az autónak 100 százalékban készen kell állni. Hat emberrel Argentínában nyilván Nagy Dani autója élvezi a prioritást, és ez az, amit a kezdetektől fogva magyaráztunk Mauricio menedzserének. A Vila Real-i futam után Ficza autója is bekerült a konténerbe, amelyben eljutott idáig, mi pedig betettük a garázsba. De a sebességváltó, a differenciálmű és a kardántengely leellenőrzése időbe telik. Ennyi időnk pedig korántsem volt, ráadásul Nagy Dani autója is meghibásodott, melyen a csapat tegnap este és ma reggel is dolgozott."

Fotó: Landek Norbert

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr119166676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása