F1 - OCON LEHET A BEFUTÓ HARYANTO HELYÉRE A NYÁRI SZÜNET UTÁN?

esteban_ocon_f1_grand_prix_germany_practice_j2gesdfqo-l.jpg

A Renault és a Mercedes alkalmazásában álló fiatal tehetség, Esteban Ocon a nyári szünet után megejtheti a debütálását a Forma-1-ben a Manor csapatánál.

Esteban Ocon eredetileg a Mercedes neveltje, ám a Renault az idei évre megkapta kölcsönbe a franciát, mint tartalékpilóta. Ennek köszönhetően az ifjú francia tegnap már negyedik alkalommal vehetett részt Forma-1-es első szabadedzésen, és egyáltalán nem ment rosszul. Olyannyira nem, hogy tizedre azonos kört futott, mint a dán Kevin Magnussen.

Az Autosport tegnap megtudta, hogy Ocont a nyári szünet élesben is bevethetik, az indonéz Rio Haryanto helyén a Manornál a hátralevő 9 futamra.

Most egyelőre minden azon múlik, hogy Haryanto elő tudja-e teremteni a folytatáshoz szükséges nagyjából 7 millió eurót vagy sem. Ugyanis tudniillik, a Manor a szezon elején a Magyar Nagydíjig szerződött le az indonézzel, ugyanis a támogatói eddig biztosították anyagilag a pályafutását. A Német Nagydíjon pedig úgy vehet részt, hogy túl rövid volt az idő az előző és a mostani versenyhétvége között.

A helyettesítésére számos jelölt van, de most a legesélyesebb Esteban Ocon, akit tegnap láttak a Manor motorhome-jában is. A franciának pedig még DTM-es szereplése sem jelentene akadályt, ugyanis az idei évben már nem lesz átfedésben egymással a két széria.

A hírek szerint Ocon akár már jövőre a Renault-nál köthet ki, alkalmasint Sergio Perez csapattársaként.

Ez a hír pedig alátámasztja a McLaren belga protezsáltjának, Stoffel Vandoorne-nak a pénteki nyilatkozatát, melyben pletykának nevezte az arról szóló híreket, miszerint a nyári szünet után ő vezetheti majd Haryanto Manorját.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr438923202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása