F1 - ROSBERG VOLT AZ ÚR PÉNTEKEN A HOCKENHEIMRINGEN

nico_rosberg_f1_grand_prix_germany_practice_p9-q3gngj4ql.jpg

A pénteki nap után 100 százalékos Nico Rosberg mérlege a Hockenheimringen: a Mercedes németje a délelőtti után a délutáni edzést is behúzta, méghozzá fölényesen.

Az első után a második tréningen is a Mercedes német pilótája, Nico Rosberg volt a leggyorsabb - a bajnoki tabella második helyezettje ezúttal egy 1:15.614-es idővel tudta kivívni magának az edzéselsőséget, amely 1 tizeddel volt gyengébb a délelőtti körénél. Azonban csapattársát, Lewis Hamiltont így is megverte 4 tizeddel.

A konstruktőri címvédő versenyzői mögött a ferraris Sebastian Vettel zárt harmadikként, a négyszeres világbajnok csak 6 tizeddel volt lassabb Rosbergnél. A német mögött a 4-5. helyet Verstappen - Ricciardo sorrendben kibérlő Red Bullok, valamint csapattársa Kimi Raikkonen zárt.

A legjobb 10-et pedig a Force India és a McLaren pilótái zárták, Hülkenberg - Button - Perez - Alonso felállásban.

Utánuk a két Toro Rosso foglalt helyet az eredményjelzőn, megelőzve a két Williamst és a közéjük beékelődő haasos Grosjeant.

Esteban Gutiérrez idén először gurulhatott pályára a Hockenheimringen, mivel az FP1-et ki kellett ülnie Charles Leclerc szereplése miatt - a mexikói 16. lett az első bevetés alkalmával. Ezzel megelőzte Magnussent, Ericssont és az első edzésen még utolsóként záró Wehrleint. Az utolsó három pozíciót pedig Palmer, Haryanto és Nasr foglalták el.

A második 90 perc folyamán komolyabb incidens nem történt, a pilóták azonban nagy erőkkel próbálgatták a pályakiszélesítéseket, ugyanis Charlie Whiting a hétvége folyamán árgus szemekkel fogja figyelni az 1-es kanyart, hogy ki csúszik túl a fehér vonalon mindkét kerekével. Az FIA versenyigazgatója megerősítette a jobbkanyarral kapcsolatban, hogy elhelyezték ott a Hungaroringen kipróbált szenzorokat, a futam során pedig mindenkinek három dobása lesz, a negyedik kihágásnál már jön a büntetés. Természetesen azt nem veszik szabálysértésnek az FIA-nál, ha egy pilóta egy baleset elkerülése miatt hagyja el például. Azonban a 12-es kanyarban tilos elhagyni a pályát, ugyanis a bukótérben magas, balesetveszélyes rázókövek leselkednek a versenyzőkre.

A hétvége programja szombaton folytatódik a harmadik szabadedzéssel, amely 11-kor veszi majd kezdetét.

A második szabadedzés végeredménye:

coiuuubvuaaf4vj.jpg

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr958922152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása