F1 - MCLAREN: A KAROSSZÉRIÁNK OLYAN JÓ, MINT A FERRARIÉ

fernando_alonso_f1_grand_prix_great_britain_brg28zyuowix.jpg

A McLaren meg van győződve arról, hogy van olyan jó karosszériája, mint a Scuderia Ferrari csapatának, és elég erős lenne ahhoz, hogy a konstruktőri bajnokság 3. helyéért harcoljon.

Habár az eddig sem volt titok, hogy a McLaren teljesítménye a még nem eléggé erős Honda-motor által határolva van. A wokingiak viszont holtig állítják azt, hogy autójuk nem kis fejlődésen ment keresztül az elmúlt időszakban.

Ugyan a nagy múlttal bíró, Bruce McLaren alapította csapatnak még nemigen van köze a dobogós pozíciókhoz, a McLaren csapatfőnöke, Eric Boullier úgy véli, hogy képes lenne felvenni a verseny az élmezőny végével, ha a motorjukban több erő lenne.

"Hiszünk abban, hogy a karosszériának be van a legjobb háromban. Mondjuk, a Ferrarival csatázunk a harmadik helyért" - mondta a motorsport.com-nak.

Az vitathatatlan, hogy az erősorrend első két helyén jelen pillanatban a Mercedes és a Red Bull áll. A korábbi lotusos csapatfőnök ezt nem is kérdőjelezte meg egy percig sem. Azonban amikor Boullier megkapta azt a kérdést, hogy a McLaren miben jobb az említett csapatoknál, a francia hangsúlyozta, hogy a kasznik összehasonlítása folyamán nem lehet nem figyelembe venni az erőforrást és a motorerőt.

"Nagyon nehéz összehasonlítani az autókat, ugyanis nem tudod összevetni az alacsony, a közepes és a magas tempót.

A mi karosszériánk aerodinamikailag hatékony. De ha több motorerőd van, akkor több leszorítóerőd is. Ugyanakkor a több leszorítóerő több légellenállással jár, amit most nem engedhetünk meg maguknak, kellő mennyiségű lóerő híján.

Amikor a Honda előrukkol egy fejlesztéssel, olyankor mi is egy nagyobb aerodinamikai csomaggal állunk elő. De manapság elsősorban aerodinamikailag kell hatékonynak lennünk, hogy nem büntessük magunkat a túl lassú csúcssebességgel."

Ezután a McLaren-csapatfőnök arra tért ki, hogy továbbra is több teljesítményt vár el a Hondától, ugyanakkor kihangsúlyozza, hogy semmiképpen sem akarja ekézni a motorpartnert. Sőt, Boullier megdicsérte a japánok az elmúlt időszakban produkált fejlődésért, valamint a Honda és a McLaren közötti nagyon pozitív kapcsolatért.

"Meg kellett tanulnunk, hogy hogyan dolgozzunk együtt. Ahogyan azt is, hogy miben és miképpen különböznek a kultúráink.

Voltak jobb és rosszabb időszakaink, de manapság a McLaren és a Honda kiváló kapcsolatot ápol. A Honda pedig csak lépdel felfelé, mi meg csak közeledünk és közeledünk.

Minden egyes hónapban találkozunk a Honda F1-es főnökével, Yusuke Hasegawa-val, vagy Japánban, vagy a mi központunkban. Továbbá számos, sok utazással járó konferenciát tartunk."

Zárásképpen Boullier a 2017-es célokról beszélt a motorsport.com hasábjain:

"Még nem tűzök ki célokat, ugyanis nem mi, hanem a Honda irányítja a motorfejlesztéseket. Igaz, megvan rá az esélyünk arra, hogy 2017-ben egy nagyot ugorjunk előre.

Amennyiben a Mercedes szintjén szeretnénk lenni, akkor nem tizedeket, hanem másodperceket kell javulnunk.

Ha jövőre ugyanannyi erővel fogunk rendelkezni, mint a Mercedes, akkor harcolhatunk a dobogókért, a győzelemért, esetleg a bajnoki címért." 

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr978918978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása