MOTOGP - MÉG IDÉN BEMUTATKOZIK A KTM

mika_kallio_motogp_tests_zwelteg_vzm9thcvnmml.jpg

A MotoGP mezőnyéhez állandó tagként jövőre csatlakozó KTM tesztpilótája, Mika Kallio elszólta magát egy, az ausztriai tesztsorozat folyamán adott interjújában, és elárulta, hogy az osztrák cég még mindig megméretteti magát a gyorsaságimotoros-világbajnokság mezőnyében a szezonzáró valenciai versenyen.

Az elmúlt napokban a MotoGP szezonközi tesztet rendezett a Red Bull Ringen, melyen a következő verseny alkalmával fognak pályára gördülni. Mindkét tesztnapot 18 motor gördült pályára, többek között a KTM két RC16-os gépe, Mika Kallio-val és Thomas Lüthi-vel a volánnál. A két versenyző a pályán versenyképes időket ment, egyik nap sem volt 2,5 másodpercnél nagyobb a hátrányuk az élmenőhöz képest. Így nem véletlen, hogy a pilótákban pozitív benyomást keltett az osztrák gépe.

Kallio elégedetten beszélt a KTM gépéről nyilatkozatában, melynek végén el is szólta magát az osztrákok terveit illetően:

"Úgy vélem, hogy mindenki elégedett lehet már azzal is, hogy itt vagyunk a többiekkel együtt. A vége felé pedig már a köridejeink is eléggé jó szinten voltak. Próbáljuk követni a többieket, hogy lássuk, miként viselkedik a motorjuk és hol veszítünk időt hozzájuk képest. Nagyjából 2 másodpercre vagyunk a leggyorsabb mögött, amely ebben a pillanatban elég jó. Viszont még bőven van időnk azelőtt, hogy megérkeznénk a valenciai futamra."

Ezzel Kallio tulajdonképpen elárulta, hogy a KTM a debütálással nem fogja megvárni a jövő évet, hanem meghúzza azt, amit a Suzuki 2014 végén, s még idén a valenciai szezonzárón kipróbálják versenykörülmények között a motort, szabadkártyásként. Minden bizonnyal a csapat a hivatalos tesztpilótájával, Mika Kallio-val fog rajthoz állni. Jövőre pedig a Tech3 idei pilótái, Pol Espargaro és Bradley Smith fogják húzni az osztrákoknál a gázt.

andrea_iannone_motogp_tests_zwelteg_3ijf9tzc8ctl.jpg

Ami pedig az ausztriai tesztet illeti, az első és a második napon is a Ducati volt a leggyorsabb, előbb Dovizioso-val, majd Iannone-val. A két olasz 1:23.764-es, valamint 1:23.24-es köridőt ment.

  • Az első tesztnap végeredménye: 1.) Dovizioso (Ducati), 2.) Iannone (Ducati), 3.) Redding (Ducati), 4.) Stoner (Ducati), 5.) Vinales (Suzuki), 6.) Barbera (Ducati), 7.) Laverty (Ducati), 8.) Petrucci (Ducati), 9.) Rossi (Yamaha), 10.) A. Espargaro (Suzuki), 11.) Hernandez (Ducati), 12.) Lorenzo (Yamaha), 13.) Miller (Honda), 14.) Crutchlow (Honda), 15.) Baz (Ducati), 16.) Kallio (KTM), 17.) Rabat (Honda), 18.) Lüthi (KTM).
  • A második tesztnap végeredménye: 1.) Iannone (Ducati), 2.) Dovizioso (Ducati), 3.) Stoner (Ducati), 4.) Barbera (Ducati), 5.) Rossi (Yamaha), 6.) Lorenzo (Yamaha), 7.) Vinales (Suzuki), 8.) A. Espargaro (Suzuki), 9.) Redding (Ducati), 10.) Hernandez (Ducati), 11.) Crutchlow (Honda), 12.) Laverty (Ducati), 13.) Miller (Honda), 14.) Petrucci (Ducati), 15.) Rabat (Honda), 16.) Pirro (Ducati), 17.) Kallio (KTM), 18.) Lüthi (KTM), 19.) Baz (Ducati).

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr188904434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása