F1 - VETTEL TOTÁLIS BAROMSÁGNAK NEVEZTE A RÁDIÓKORLÁTOZÁST

sebastian_vettel_f1_grand_prix_great_britain_twoa7vwelm3x.jpg

A Magyar Nagydíj csütörtöki médianapján egy nyilatkozatában a Ferrari versenyzője, Sebastian Vettel keményen kritizálta a rádiós szabályokat, valamint a pályahatárok betartására törekvő manővereket.

Ahogy arról az elmúlt hetekben már számtalan alkalommal beszámoltunk, az előző nagydíjhétvégén, Silverstone-ban a Mercedes megszegte az FIA által bevezetett rádiószigort azzal, hogy segített versenyzőjének, Nico Rosbergnek a totális váltóhiba elkerülésében, hogy nehogy kiessen az utolsó körökben a német. Azonban emiatt végül a pontverseny éllovasát sújtották egy 10 másodperces büntetéssel, amely miatt 2. helyett csak 3. lett.

Az eset után pedig továbbszigorította a rádiós szabályokat az FIA, s emellett már új, elektromos eszközökkel dolgozik azon, hogy bizonyos kanyarokban megfelelően ki tudják szűrni a pályaelhagyásokat.

A Nemzetközi Automobil Szövetség ezen megmozdulásait nem vette jó néven a Ferrari német versenyzője, a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel, aki a Magyar Nagydíj csütörtöki médianapján eléggé negatív nyilatkozott a mostanában állandó vitatémát szolgáltató változásokról. A németet a GPUpdate.net idézi:

"Totális baromság az egész. Úgy vélem, hogy a rádiós szabályok a vicc kategóriát képviselik.

Utólag visszanéztem a silverstone-i versenyt, és nézőként eléggé szórakoztató volt azt látni, ahogy a csapat és a versenyző egyszerre bepánikolt.

Véleményem szerint ez az emberi tényező teheti érdekessé a sportot, amely amúgy műszaki szempontból nagyon komplikált, emiatt én az gondolom, hogy ez rossz irány."

A rádiókorlátozás után a pályahatárok betartatása miatti szigorúbb ellenőrzésekről is lekapta a keresztvizet Vettel:

"Szerintem az FIA a hibás, ugyanis úgy építettek meg a pályákat, hogy azoknak a határain kívül gyorsabb menni, mint belül.

Reggel körbejártam a pályát, és eléggé csalódást keltő volt."

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr298906180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása