FORMULA E - VILLENEUVE VISSZATÉRNE

_l5r9978.jpg

A tavalyi beégése ellenére a korábbi Forma-1-es világbajnok, Jacques Villeneuve újra versenyezne a Formula E-ben.

Tavaly nyáron bombahírként közölte a nemzetközi sajtó a hírt, miszerint egy Forma-1-es világbajnok, Jacques Villeneuve fog csatlakozni a második Formula E-szezon mezőnyéhez, a Venturi csapat színeiben. Azonban a debütálás korántsem sikerült úgy, mint ahogyan azt várhattuk. A szezonnyitón Pekingben csak 14. lett, Malajziában se tudott a 11. helynél előrébb keveredni, Punta del Estében pedig az időmérős balesete miatt már rajthoz sem tudott állni. Ezután jött a bejelentés arról, hogy Villeneuve elektromos kalandja véget ért.

A Forma-1-es témákban igencsak szókimondó nyilatkozatokat eleresztő kanadai elmondta egy, a Formula E hivatalos weboldalának adott interjújában, hogy szívesen visszatérne az elektromos együléses szériába:

"A versenyzés igazán élvezetes volt, a pályák részeiben nagyon jók - Malajzia kifejezetten bámulatos volt! A bajnokság pedig profi, melynek mezőnyét nagyszerű versenyzők alkotják.

Hasznos tapasztalatszerzés volt, jó lenne egy rendes lehetőséget kapva visszatérni."

A Williams, a BAR és a BMW Sauber csapatok korábbi Forma-1-es versenyzője felelevenítette az urugvay-i hétvégéről megőrzött emlékeit is:

"Valahogy el lett felejtve az, hogy a fék egyensúlyát az energia-visszanyeréssel és nem nélküle állították be. Erre azonban csak az időmérős baleset jöttünk rá, ami egyenesen dühítő volt, mivel a csapatban kellett volna lennie egy embernek, aki gondol erre, ugyanis ekkorra már több, mint egy évnyi tapasztalattal rendelkeztek.

A baleset pedig nem volt igazán nagy, mindössze 70 kilométer/órás sebességnél történt, viszont az autó így is jelentősen megsérült, pedig versenyzői pályafutásom legkisebb bukását éltem át azokban a pillanatokban."

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr698903288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása