F1 - GASLY-T MEGLEPTE A HALO

cnkcs7zwiaaonlk.jpg

A Red Bull ifjonca, Pierre Gasly meg volt lepve a Halo által, amikor tegnap a silverstone-i gyakorláson kipróbálta azt. A francia amúgy nemigen támogatja a fejvédőeszköz bevezetését.

A silverstone-i tesztsorozat keddi napján Pierre Gasly két installációs kör erejéig pályára vitte a Ferrari által kifejlesztett fejvédőeszközt, a Halo-t, ezáltal pedig a Red Bull lett a második csapat, amely kipróbálta.

Az energiaitalosok is megpróbáltak előrukkolni egy megoldással a témában, nevezetesen az Aeroscreennel, ám az FIA azt megbuktatta a törésteszteken, s a jövő év kapcsán el is vetette, így a Red Bull is dobta a projektet, mondván nem hajlandóak többet áldozni rá. Az osztrákokat pedig nem győzte meg a Halo, olyannyira nem, hogy Christian Hornerék teljes mellszélességgel ellene vannak.

Tegnap este Pierre Gasly a Motorsport.com-nak elárulta a glóriával kapcsolatos tapasztalatait - a francia elmondása szerint a láthatóságon nem sokat változtatott, ugyanakkor a pilótafülkéből nézve igencsak "furcsa" volt a kilátás.

"Igazából egy picit meglepett, de nem változtatott sokat" - mondta Gasly, akire tegnap a glóriateszt alkalmával még egy szemvonali kamerát is felszereltek annak céljából, hogy tudni lehessen, hogy milyen a kilátás így.

"Belülről viszont furcsának tűnik."

"Látsz valamit a sisak tetején, és amikor elnézel, akkor valami háromszöget látsz a tetején."

cnjpiizweaahbva.jpg

Az idei évben a GP2-ben versenyző, és a bajnokság 3. helyen álló Gasly tetszését amúgy nem nyerte el a glória, amúgy sem támogatja annyira a fejvédelmet...

"Nem igazán tetszik, mert szerintem a nyitott pilótafülke hozzátartozik a száguldó cirkuszhoz. Majd meglátjuk."

"Belülről nézve a kilátás nem változik sokat, de majd meglátjuk, hogy mi sül ki ebből és mit mondanak róla."

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr828884396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása