FORMULA E - JEAN-ÉRIC VERGNE A TECHEETAH CSAPATÁNÁL FOG VERSENYEZNI A 2016/2017-ES SZEZONBAN

_l5r2574_1.jpg

A SECA csütörtök délelőtt megerősítette, hogy Jean-Éric Vergne ősztől a Team Agurit felvásároló Techeetah-nál folytatja Formula E-karrierjét.

Pár napja már megtudhattuk, hogy miután a Team Agurit a Chinese Media Capital kínai befektetőcsoport felvásárolta, a csapat Techeetah néven fog futni. A mai nap folyamán pedig a CMC alá tartozó menedzsment-cég, a SECA bejelentette azt is, hogy a kínai és kisebb francia istálló kikkel fog versenyezni a Formula E harmadik szezonjában.

Mindennek tudatában egyáltalán nem meglepő, hogy az istálló a 2016/2017-es idényre a francia Jean-Éric Vergne-t és Ma Qing Huát igazolta le.

Vergne-nek ez lesz a harmadik csapata, miután ment egy csonka első szezont az Andrettinél és egy teljes másodikat a DS Virgin Racing színeiben, utóbbitól azonban nem csak José Maria Lopez érkezése miatt, hanem a feletteseivel való nézeteltérései okán kényszerült távozni a csapattól. Még Ma számára nem teljesen új a Techeetah csapata, ugyanis a második szezon utolsó pár versenyén vezette a Team Aguri 77-es rajtszámú autóját.

Vergne pedig lehet, hogy jól jár ezzel az átigazolással, ugyanis azt illetően már hónapokkal ezelőtt megtörtént a bejelentés, hogy a gárda megkapja a Renault-nak a motorját, amely jelenleg a legizmosabb a mezőnyben. A Motorsport.com úgy tudja, hogy ráadásképpen a Team Aguri technikai szakija, Mark Preston is a csapatnál marad.

A Team Aguri a második szezon a konstruktőri bajnokságban az utolsó előtti, 8. pozícióban járt - ez nem csak annak tudható be, hogy az első szezonban használt motorokat használták a másodikban is, hanem a folyamatos pilótacserék is, ugyanis a szinte állandó Antonio Félix Da Costa rendre új társat kapott, Nathanael Berthon, Salvador Duran, René Rast és Ma Qing Hua személyében. Az egyelőre kérdéses, hogy mi lesz az egykor a Forma-1-ből kikosarazott portugál sorsa.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr148872688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása