F1 - ADRIAN NEWEY IZGATOTTAN VÁRJA A 2017-ES AUTÓKAT

redb_newe_suzu_2011.jpg

A Red Bull tervezőjének legértékesebb szaktere köztudottan az aerodinamika, így nem meglepetés, hogy az utóbbi időben kissé háttérbe vonuló brit mérnök izgatott az új szabályok miatt.

Adrien Newey kulcsfigurája volt a Red Bull Racing 2010 és 2013 között szerzett négy egyéni és négy konstruktőri világbajnoki cím megszerzésében, mióta azonban újra az erőforrások dominálnak a Forma-1-ben (2014, a V6-os turbó éra első éve óta), már nem érez akkora kihívást, mint korábban, ugyanis aerodinamikai szempontból komolyan meg van kötve a keze a jelenlegi regulák miatt. Ám jövőre újra komoly szerepe lesz az autók körüli légáramlásnak az új szabályoknak köszönhetően, így nem kizárt, hogy Newey is kicsit jobban beleássa majd magát a munkába. 

Persze nem mintha eddig nem ezt tette volna: a Forma-1-es projektben az előző három szezonban kevésbé vett részt, de a Red Bull partnere, az Aston Martin új utcai sportautójának, az AM-RB 001-nek a tervezésében jelentősen kivette a részét. A modell tegnap került bemutatásra, de valószínűleg csak 2018-ban válik vásárolhatóvá. 

"Izgatják őt az új szabályok" - nyilatkozta Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke, aki azt is elmondta, hiába van így, kollégája továbbra is megosztja majd munkaidejét a két projekt között, tehát egyelőre nem tervez teljes állásban visszatérni az F1-be. 

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr958871350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása