F1 - A MERCEDES 2014-ES AUTÓJÁVAL IS RÉSZT VESZ A SILVERSTONE-I TESZTEN

image1_img_640_medium_8.jpg

A 2016-os szezon második szezonközi tesztjén ezúttal nem csak idei versenygépek állnak majd munkába, az ezüst nyilak közül ugyanis a W07 mellett a W05 is pályára lép, méghozzá Pascal Wehrleinnal a volánnál.

Ennek oka, hogy a Pirelli minden lehetőséget ki szeretne használni a jövőre tervezett, az ideieknél sokkal szélesebb és ezáltal teljesen más keverékű abroncsokat. A Red Bull és a Ferrari már tesztelte az új keverékeket (előbbi a Paul Ricard-on, utóbbi Fioránóban), most pedig a harmadik "segítő félen", a Mercedesen a sor. Hogy mindez ne kerüljön plusz kiadásokba, a németek a Pirellivel és az FIA-val egyeztetve megállapodtak, hogy a gumitesztet végrehajthatják a 2016-os gépeknek és különösen a fiatal pilóták számára kiírt két tesztnapon.

Egyelőre azonban még nem lesznek felszerelve a 2017-es méretű abroncsok, csak az azokra tervezett keverékek. A W05-öst a Mercedes hivatalos teszt- és tartalékversenyzője, a Manor idei pilótája, Pascal Wehrlein vezeti majd, így a W07-est mindkét napra a Mercedes másik fiatalja, a Renault-nál idén tartalékként "vendégeskedő" Esteban Ocon kapja meg. A Renault Sergej Sirotkin-nal helyettesíti majd a franciát a teszt alatt.

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr198861124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása