WTCC - TOM CORONEL IDEI MÁSODIK GYŐZELMÉT ARATTA A VILA REAL-I ELSŐ VERSENYEN

coronel.jpg

A ROAL Motorsport holland pilótája, Tom Coronel rajt-cél győzelmet aratott a vila real-i első futamon, ezzel idén idén másodjára tudott diadalmaskodni. A magyarok a nyolcadik, a tizennegyedik és a tizenhetedik helyeken értek célba, Michelisz - Ficza - Nagy sorrendben.

A vila real-i pálya átmentette tavalyi formáját az idei esztendőre - újból egy szürke, egyhangú futamot láthattunk a szűk, ugyanakkor tempós és kihívásokkal teli utcai pályán.

A startnál nagyon kevés érdemi dolog történt: Tom Coronel a fordított rajtrácsos pole-ból indulva megőrizte a vezetést, mögötte pedig Tom Chilton lépett előre a második helyre, miután megelőzte a gyengén rajtoló, ám a harmadik pozícióban így is megcsimpaszkodó Catsburgot.

Egy kiesője volt mindössze a futamnak: a 8. körben Hugo Valente hajtott be a depóba a Lada Vestával és feladni kényszerült a futamot. Valószínűleg az állhat a francia kiesésének a hátterében, hogy a rajt utáni métereken koccant a beugró James Thompsonnal és a visszatérő Robert Dahlgrennel, és megsérült ezáltal az autó.

A futamon mindössze három előzés történt, ebből pedig csak egyet mutatott meg a rendező, mégpedig Rob Huff-ét, aki hosszas nyüstölés után tudta körbeautózni a pálya utolsó szakaszán a volvós Thed Björköt. A 17. helyről viszonylag szépen felkapaszkodó Tarquini pedig Dahlgrennel szemben mutatott be egy manővert, Ficza Feri pedig Filippit utasította maga mögé.

A futam győztese a holland Tom Coronel lett a ROAL színeiben - a WTCC mókamestere idei második, s pályafutása hatodik győzelmét aratta. A dobogóra még az SLR-es Tom Chilton, valamint a ladás Nicky Catsburg állhatott fel. A pontszerző zóna pedig Bennanival, Lopezzel, Huff-al, Björkkel, Michelisszel, Mullerrel és Monteiróval lett teljes. A Zengő Motorsport ifjoncai közül Ficza Feri a 14. lett, míg a teszt üzemmódban lévő Nagy Dani a 17. helyen látta meg a kockás zászlót.

Az első futam végeredménye:

wtcc_r1.jpg

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr468844802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása