DTM - MORTARA NYERTE AZ ELSŐ DTM FUTAMOT A NORISRINGEN

1466787185.jpg

Edoardo Mortara megállíthatatlan volt a DTM nyitó futamán a Norisringen. Az Audi olasz versenyzője Jamie Green és Paul Di Resta kíséretében állt fel a dobogóra.

Már a nyitó edzésen is látszott, hogy elképesztően szoros a mezőny, hiszen az első 10 két tizeden belül végzett egymáshoz. A leggyorsabb időt az Audi versenyzője, Eduardo Mortara autózta. Az olasz versenyző Marco Wittmannt és Mattias Ekströmöt utasította maga mögé.

A második edzésen már Robert Wickens diktálta a tempót Mercédesével, Lucas Auer és Jamie Green végeztek még az első háromban. A Mercedes, az Audi és a BMW rettentően közel van egymáshoz. 

Az időmérő edzésen Christian Vietoris autózta meg a pole-pozícióhoz szükséges időt. A Mücke csapat versenyzője 48:144-es kört hasított a Mercédesével és ezzel kibérelte magának az első helyet. A mezőny továbbra is pokolian szoros, ugyanis a 10. helyen végző Nico Müller is csak 213 ezreddel maradt le a győztes körtől. 

A második helyről Mattias Ekström várhatja a piros lámpák kialvását, majd a harmadik helyet Jamie Green kaparintotta meg.

Érdekesség, hogy a négy Mercedes mellett 5 Audi képviseltette magát, míg a BMW-k közül egyedül Bruno Spengler fért be az első 10-be. A 2012-es világbajnok mindössze 113 ezredre volt Vietoris idejétől. 

A futamon végül Eduardo Mortara aratott drámai győzelmet, miután a vezető trói - Vietoris, Ekström és Wickens - a 20. körben összecsaptak és elintézték egymás versenyét. 

Ezután Mortara hirtelen az első helyen találta magát és sikeresen visszaverte a szintén Audit kormányzó Jamie Green támadásait. A harmadik helyen Paul Di Resta végzett a Mercedessel. 

Ezzel a győzelemmel Mortara megérkezett a bajnokság élére, hiszen 69 megszerzett pontjával vezeti az idei kiírást. 

A TOP 10-ben 3 Audi, 3 Mercedes és 4 BMW végzett. A legelőkelőbb BMW-s Marco Wittmann lett a negyedik helyen. Az első helyről rajtoló Vietoris végül sérült autóval a 10. helyen végzett. 

A futam első tíz helyezettje: 

1. Edoardo Mortara Audi 49 kör
2. Jamie Green Audi +0.531
3. Paul Di Resta Mercedes +0.903
4. Marco Wittmann BMW +4.135
5. Bruno Spengler BMW +6.731
6. Maxime Martin BMW +9.951
7. Adrien Tambay Audi +10.875
8. Maximilian Götz Mercedes +13.501
9. António Félix da Costa BMW +15.337
10. Christian Vietoris Mercedes +15.477


A hétvége programja holnap reggel folytatódik tovább a következő szabadedzéssel, majd az időmérővel és a futammal.

Lombárszki Csaba

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr708843334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása