F1 - A FERRARI VIHETI PEREZT

A Force India csapata ugyan szeretné megtartani Sergio Perezt 2017-re, viszont ha a Ferrari kivásárolná a mexikóit jelenlegi kontraktusából, akkor nem akadályoznák meg pilótájukat, hogy feljebb lépjen a vörösökhöz. 

Sergio Perez az utóbbi időben elképesztő teljesítményt nyújt. Már tavaly az év második felében is többször okozott meglepetést és év végén 20 ponttal verte meg Hülkenberget, idén viszont egyszerűen szárnyal. 

Az autó is sokat fejlődött a barcelonai fejlesztőcsomaggal, az utóbbi 3 futamon kettőt pedig a dobogón fejezett be. Idén már 8 futam után felépített Hülkenberggel szemben egy 19 pontos előnyt, szóval mondhatjuk, hogy egyre inkább Perez akarata érvényesül.

A Force India csapata természetesen szeretné megtartani a mexikói versenyzőt, viszont nem gördítenének akadályt az elé, ha a Ferrari kivásárolná jelenlegi kontraktusából.

A Ferrari számára valakivel pótolni kell Kimi Räikkonen helyét - noha még az sem biztos, hogy ő távozik -, Perez pedig tökéletes opció lenne. 

Egyrészt élete formájában vezet, másrészt elég sok pénzt tudna vinni a Ferrarihoz a mexikói szponzorok révén, harmadrészt pedig nem szabad elfelejteni, hogy Perez még pályafutása elején a Ferrari fiatal pilótákat nevelő programjának tagja volt, így ismeri az olasz istállót valamennyire. 

Hasonló helyzet alakult ki a Toro Rosso és Sainz között. A csapat szeretné megtartani őt, viszont lehetséges, hogy a Red Bull a Renault-motorok miatt hagyja a francia csapatnak, hogy kivásárolják Sainzot a kontraktusából és átvegye Palmer vagy Magnussen helyét. 

Lombárszki Csaba

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr38836400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása