F1 - A FORCE INDIA HAMAROSAN ÁTÁLL 2017-RE

A Force India csapata szépen lassan teljesen átáll a 2017-es autóra, emellett természetesen megpróbálják a lehető legtöbbet kihozni a jelenlegi csomagból. 

A világbajnokságon részt vevő csapatoknak megfelelő kihívást nyújt, hogy okosan osszák el a költségvetést, hiszen fejleszteni kell a 2016-os gépet, maximalizálni a lehetőségeket, megszerezni a minél jobb bajnoki helyezést és szépen-lassan átcsoportosítani a fő tartalékokat a 2017-es projektre. 

Ebbe a helyzetbe került a Force India is. A spanyol nagydíjra tervezett fejlesztések meghozták a várt eredményt és a csapat Sergio Perez révén azóta két dobogót is gyűjtött Monacóban és Bakuban. Mindkétszer egy harmadik helyet sikerült elcsípni.

A csapat lendületben van, viszont további jelentős fejlesztés már nem érkezik a VJM09-es kódjelű autóra. Ez azt jelenti, hogy a brit-indiai istálló lassan az összes erőforrását átcsoportosítja 2017-re, ezt Bob Fernley, helyettes csapatfőnök erősítette meg: 

"Mint mindenki más esetében, az átállás már nálunk is megkezdődött. Nem hinném, hogy mostantól kezdve túl sok erőfeszítést ölnénk ebbe az idei autóba, viszont sok van, amit még ki tudunk belőle hozni, így elsősorban azt kell fejlesztenünk, amink van."

A Force India csapat célja természetesen jól felkészülni a 2017-es szezonra, hiszen egy jól felkészített autóval akár meglepetéseket is okozhatnak jövőre. Természetesen az idei évet sem szabad elhanyagolni, hiszen Perez révén a csapat az utóbbi 3 futamból kettőt dobogóval zárt.

Jelenleg az ötödikek a bajnokságban és halvány esély akár arra is lehet, hogy a mostanában gyengélkedő Williams elé kerüljenek. Ebben az esetben a csapat fennállása legjobb eredményét érné el. 

Lombárszki Csaba

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr118833240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása