F1 - HIVATALOS: A PIRELLI 2019 VÉGÉIG BIZTOSAN MARAD A FORMA-1-BEN

european_f1_grand_prix_practice_48sh81tdsarl.jpg

Immár a legteljesebb mértékben hivatalos az, amit eddig tudtunk: a Pirelli 2019 végéig a Forma-1 gumibeszállítója marad.

Igaz, az olasz-kínai gumicég és Bernie Ecclestone már tavaly ősszel, az Orosz Nagydíj rajtrácsán megállapodtak szóban és kézfogással, azonban a Pirelli és az FIA közötti kontraktus aláírása még erősen váratott magára. A Pirelli ugyanis előtte meg akart győződni arról, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetségnél biztosítják-e a feltételek, melyet a gumigyártó szabott a radikális szabályváltozásokat hozó 2017-es szezonra való felkészülés kapcsán.

Végül a Pirelli és a Formula-1 hivatalos weboldala is megerősítette a hír, miszerint a kontraktus megújításra került, s immár a 2017-2019-es időszakot is magában foglalja. Mindemellett az is megerősítésre került, hogy milyen feltételekben állapodott meg a Pirelli és az FIA:

  1. A Pirelli a 2012-es, a 2013-as és a 2014-es autókkal tesztelheti a jövő évi gumik prototípusát, a jelenleg is érvényben lévő paraméterekkel.
  2. 25 tesztnap áll a Pirelli rendelkezésére, hogy a 2017-es szabályoknak megfelelően módosított 2015-ös autókkal tesztelhesse a 2017-es gumik prototípusait, amelyek már a nagyobb méretekkel rendelkeznek.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr838819982

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása