F1 - AZ FIA KISEBB MÓDOSÍTÁSOKAT HAJTOTT VÉGRE A BAKUI PÁLYÁN

european_f1_grand_prix_practice_1yv9dmx8yhol.jpg

A pénteki tréningek folyamán felmerült problémák miatt a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) több kisebb változtatás fog végrehajtani a Baku City Circuit pályán.

Nem volt sallangmentes a Forma-1 mezőnyének az első versenynap Bakuban, ugyanis a rázókövek okoztak némi problémákat - meglazultak a tartócsavarok, s az ezáltal keletkezett rések kártékony hatással voltak a gumikra. Tegnap a Pirelli a gumik 90%-án talált vágásnyomokat.

Pénteken késő délután a FIA szakemberei úgy döntöttek, hogy a 6-os és a 12-es kanyarban eltávolítják a valódi rázóköveket, s festett másukkal fogják helyettesíteni. A cserére már sor is került.

Ahogy az már csütörtökön várható volt, a szűk, trükkös depóbejárát is vitatéma volt a versenyzői eligazításon. Nem csak a komoly tempókülönbség jelentette balesetveszély miatt merültek fel aggályok, hanem amiatt is, hogy az aszfaltegyenetlenség miatti rázkódás következtében a pilóták nem látják megfelelően azt, hogy hol van a fehér vonal. Ennek érdekében az FIA meghosszabbította, s valamivel balra helyezte a vonalat, melyen a pilóták természetesen nem hajthatnák át biztonsági okokból.

A szövetség egyébként azon is elgondolkodott, hogy a bokszutca kijáratánál is eltünteti a valódi rázókövet, hogy a "felfestett" verzióra cseréje azt.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr258819988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása