F1 - HAMILTON NYITOTT AZ ÉLEN BAKUBAN ROSBERG ÉS BOTTAS ELŐTT!

cljrl0yuoamtrlq.jpg

Lewis Hamilton nyerte a Mercedesszel az első szabadedzést Azerbajdzsánban, megelőzve csapattársát, Nico Rosberget és a williamses Valtteri Bottast. A legjobb ötbe még a mclarenes Fernando Alonso és a ferraris Sebastian Vettel fért be, de amúgy a Ferrari végig a középmezőnyben tanyázott, akárcsak a Red Bull, 2-3 másodperces hátrányban.

Lebonyolították a Forma-1 történelmének legelső bakui szabadedzését, ezáltal pedig a csapatok igencsak aktív részvételt tanúsították a trükkös Baku Street Circuit nevű pályán. Minden egyes kör és perc aranyat ért ezúttal a pilótáknak, ezért is volt nagy kiesés a mezőnynek az, amikor 10 perc erejéig piros zászlóval kellett félbeszakítani a tréninget.

Amikor már csak bő 20 perc volt hátra a 90 perces tréningből, Daniel Ricciardo nekivágta a falnak a Red Bull-TAG Heuer-t a 15-ös kanyar kijáratán. Az RB12-es kódjelű autónak a jobb autója sérült meg, nem is kicsit.

A másik Red Bull-pilóta, Max Verstappen sem volt éppen a szerencse kegyeltje - a holland pilótának olajszivárgás miatt kellett kihagynia az edzés nagyját, csak 7 kört tudott megtenni.

Ami a végeredményt illeti, a két Mercedes nagy fölénnyel vitte a prímet. Lewis Hamilton volt a tréning leggyorsabb pilótája, a brit címvédő 1:46.435-ös idejével bő 3 tizedet vert német csapattársára, Nico Rosberg. A két ezüst nyilat a williamses Valtteri Bottas követte a harmadik helyen, a finn lemaradása Hamiltonhoz képest közel 7 tizedmásodperc volt.

Remek formában kezdte a víkendet a McLaren-Honda, ugyanis Fernando Alonso egy negyedik hellyel, míg Jenson Button egy hetedik hellyel indított. A két MP4-31-es között pedig a ferraris Sebastian Vettel és a force indiás Sergio Perez zárt. A legjobb tízbe még Massa, Sainz és Hülkenberg fértek be. A negatív meglepetést Kimi Raikkonen és a Red Bullok nyújtottak, aki a legjobb 10-en kívül zártak.

Egyébként a sárga zászló eléggé gyakran szerepet kapott, ugyanis számos kicsúszás történt a tréning folyamán, amely után a csapatok a gumik túlzott kopására és a fékekre panaszkodtak.

Folytatás 15:00-tól a második szabadedzéssel.

Az első szabadedzés végeredménye:

cljzbsavaaaowke.jpg

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr668817946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása