MOTO2 - TRAGÉDIA BARCELONÁBAN: HALÁLOS BALESETET SZENVEDETT LUIS SALOM!

ckcx64-wsaavw_l.jpg

Fatális végkimenetelű baleset történt a Moto2-es géposztály második edzésén - Luis Salom eltávozott az élők sorából!

A hétvégén rendezik meg a gyorsaságimotoros-világbajnok katalán hétvégéjét, amely már a pénteki nap folyamán gyászba és tragédiába torkollott.

A Moto2-esek második szabadedzését kellett félbeszakítani nagyjából félidőnél piros zászlóval, ugyanis a 12-es kanyarban brutálisan nagy balesetet szenvedett a SAG Team spanyol pilótája, a mindössze 24 esztendős Luis Salom. A baleset helyszínére habozás nélkül két mentőautó érkezett, majd a mentőhelikopter is megérkezett, de végül közúton szállították be a Hospital General de Catalunya kórházba a fiatal spanyolt, ahol azonnal megműtötték.

Az orvosok mindent megpróbáltak megtenni Salom életéért, de sajnos nem tudták megmenteni azt... A FIM, a Dorna és az IRTA hivatalos közleményeiben az áll, hogy Luis Salom 2016. június 3-án 16:55-kor távozott el közülünk.

Salom motoros pályafutása 2009-ben indult be, ekkor mutatkozott be a Moto3-as géposztályban, ahol első dobogóját 2011-es asseni, míg első győzelmét a 2012-es indianapolisi futamon szerezte meg. 2012-ben és 2013-ban többször is nyerni tudott, utóbbi esztendőben pedig a szezonzáró valenciai futamig pariban volt a bajnoki címért. Azonban a bronzérem is elegendőnek bizonyult ahhoz, hogy feljebb léphessen a középosztályba, a Moto2-be. Itt már harmadik versenyén (2014, Argentína) jött az első dobogó, ezen kívül pedig további két alkalommal tudott a TOP 3-ban zárni, legutóbb a szezonnyitó katari állomáson.

Nyugodjék békében, s legyen könnyű neki a föld...

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr808776520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása