FORMULA E - VERGNE 16 EZREDDEL A POLE-BAN BUEMI ELŐTT BERLINBEN!

ci-cmz1xaaaurji.jpg

A DS Virgin Racing pilótája, Jean-Éric Vergne zárta az élen a berlini időmérő edzést, 16 ezreddel megelőzve a Renault e.dams svájciját, Sebastien Buemit, kinek fő riválisa, a pontversenyt vezető Lucas Di Grassi csak a 10. pozícióból kezdheti meg a Formula E 2015/2016-os szezonjának nyolcadik versenyét.

Azok után, hogy négy héttel ezelőtt a Párizs ePrix-n hazai közönsége előtt a második helyen ért célba, Berlinben folytatódott Jean-Éric Vergne jó szériája, a francia a berlini időmérésen a pole-ba repítette a DS Virgin Racing autóját, mindössze 16 ezreddel megelőzve a Renault e.dams bajnoki esélyesét, Sebastien Buemit. A német közönség nagy örömére egy német nemzetiségű pilóta indulhat a harmadik helyről, az ABT Schaeffler Audi Sport pilótájának, Daniel Abtnak a személyében.

"Nagyon örülök a pole pozíciónak. Minden remekül összeállt. Remélem, hogy jobb eredményt fogunk elérni ma, mint Párizsban. Ezen a pályán rengeteg előzési lehetőség van, így ez nehéz menet lesz, de a legjobb formámat fogom hozni, nincs veszítenivalóm." - nyilatkozott a boldog pole pozíciós, Jean-Éric Vergne.

A Mahindra Racing számára pedig ennél jobb teljesítményt aligha nyújthattak volna, ugyanis fennállásuk óta először volt bent a Superpole-ban a csapat mindkét autója - Senna a negyedik lett, a gyors körébe belehibázó Heidfeld pedig az ötödik.

A Párizs ePrix-n pole-t szerző Sam Bird 40 ezreddel csúszott le a Superpole-ba való továbbjutásról, így a britnek a hatodik helyről kell elrajtolnia a közép-európai idő szerint 16:00-kor startoló Berlin ePrix-n. Ebben a szezonban a legjobb időmérőjét produkálta a NEXTEV TCR, miután a regnáló bajnok, Nelson Piquet Jr. a hetedik helyre kvalifikálta magát, s Oliver Turvey is 9. lett.

Nico Prost is esélyes volt a Superpole-ban való szereplésre, ami a mindent eldöntő körében elrontotta az utolsó kanyar, így végül csak nyolcadik lett a francia.

Lucas Di Grassi számára nem alakultak valami jól a dolgok, a brazil Q1-ben futott ideje végül csak a 10. helyre volt elegendő, így a futamon egy kemény felzárkózás vár rá, ha meg akarja őrizni előnyét riválisával, Buemivel szemben az összetettben.

Az első Formula E-hétvégéjét teljesítő René Rast a 17. helyen zárt, megelőzve csapattársát, Ma Qing Huát.

Ahogy említettük, a futam délután 16 órától veszi kezdetét.

A csoportos időmérő edzés végeredménye:

13237586_1152423981464148_8103026525297670336_n.jpg

A Superpole végeredménye:

13244875_1152423334797546_3751332607801098426_n.jpg

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr698736308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása