GP2 - NORMAN NATO ÉLETE ELSŐ GYŐZELMÉT SZEREZTE MEG A BARCELONAI SZEZONNYITÓN

nato.jpg

Norman Nato karrierje első GP2-es győzelmét szerezte meg a barcelonai nyitóversenyen, azt követően, hogy gyönyörű előzést bemutatva átvette a vezetést a Red Bull által támogatott Pierre Gaslytól.

Ragyogó napsütésben startolt el a széria nyitófordulója Barcelonában. A pole pozícióból startoló francia tehetség simán megtartotta a vezetést a rajtot követően. Sergey Sirotkin az első kanyarban könnyedén megelőzte Alex Lynnt és Nicholas Latifit, aki ezzel feljött a 3. helyre. Luca Ghioto balesetét követően elrendelték a virtuális biztonsági autós szabály, amíg összetört Trident-autót elvitték a 4-es kanyar bukóteréből.

A 6. körben folytatódott a verseny. Nato csak egy ideig tudta tartani az élen haladó Gasly tempóját, nem sokkal az újraindítást követően a francia pilóta leszakadt honfitársától. Az élen haladók közötti távolság azonban hosszú körökig nem változott számottevően, egy-egy tizedet adtak egymásnak, de egyikük sem tudott előzési pozícióba kerülni. Sirtokin a 23. körben nagyon közel került Norman Nato-hoz, de a francia pilóta nagyszerűen védekezett az orosz ellen, aki túlzott igyekezetében kipördült a kettes kanyarban. Sirotkin pechjére autója lefulladt és a pálya közepén ragadt, emiatt a versenybíróság a pályára küldte a Safety Cart. 

Gasly, Nato, Latifi, Canamasas, Lynn volt a sorrend az újraindítást követően. Nato látta, hogy honfitársa küzd a lágy gumikon és ezt kihasználva a 26. körben egy zseniális előzést bemutatva átvette a vezetést. Gasly nem tudta tartani a lépést Natoval, sőt, a 32. körben Latifi is lehagyta a DRS segítségével.

A versenynek Raffaele Marciello kicsúszása vetett véget, miután Antonio Giovanazzi kipöckölte a négyes kanyarban. A mezőny a sárga zászló alatt futott be a célba.

Norman Nato először állhatott a pódium tetejére a GP2-ben, ahogyan a másodikként végző Nicholas Latifi is élete legjobb eredményét érte el. A pole-ból induló Pierre Gasly végül a harmadik helyen zárt.

Az első futam végeredménye:

gp2_elso_futam.jpg

Landek Norbert

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr48718128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása