F1 - MERCEDES-DRÁMA, TÖRTÉNELMI VERSTAPPEN-GYŐZELEM BARCELONÁBAN!

cigl81vxiaarmhy.jpg

Elképesztő fordulatokat hozott a Spanyol Nagydíj: a két Mercedes alig pár kanyar után összeütközött; a futamot pedig a mindössze 18 éves Max Verstappen nyerte meg élete első red bullos versenyén, ezzel pedig minden idők legfiatalabb futamgyőztesévé vált a Forma-1-ben!

Ahogy azt 2014 óta már egy jó párszor megszokhattuk, a két Mercedes indulhatott az élről, azonban ezúttal az első kört egyik W07-es sem fejezte be. A rajtnál Lewis Hamilton jobban indult, de Nico Rosberg belekapaszkodott a brit szélárnyékába, ennek segítségével pedig olyannyira fel tudott zárkózni rá, hogy külső íven el tudott menni a csapattársa mellett az 1-es kanyarban. 

Majd a 3-as kanyar után Lewis Hamilton támadást indított Rosberg ellen, a brit a belső ívet választotta, majd a német is, melynek következtében Lewis Hamilton kikerült a fűre, ahonnan a pályára visszajőve elvesztette a kontrollt az autója felett, keresztbe csúszott és a kanyarban eltrafálta Rosberg autóját is, így mind a ketten kiestek a kavicságyba sodródva a 4-es kanyarban. Az eset után pedig pályára lépett a biztonsági autó, és Ricciardo, Verstappen, valamint Sainz alkotta a TOP 3-at. Az incidenst azóta az FIA stewardjai ki is vizsgálták, s végül egyik Mercedes-pilóta sem kap büntetést.

Az újraindítást követően a két Red Bull maradt az élen, míg a két Ferrari Vettellel és Raikkonennel viszonylag gyorsan áthámozta magát Sainz Toro Rossóján, ezután pedig egy egészen merész taktikai húzás megvalósításáig ez a négyes vonatozott az élen egymás mögött.

A 22. körben forró pillanatokat élhetett át Nico Hülkenberg, kinek Force Indiája nemes egyszerűséggel kigyulladt, ezt követően a német leparkolt a hármas kanyarban az egyik bukótérben, majd miután látta a sportbírók esetlenségét, az egyiknek a kezéből kikapta a poroltót és ő maga oltotta el a tüzet.

A második kerékcserék alkalmával a Red Bull és a Ferrari megosztotta a taktikát pilótáik között. Mint később kiderült, végül az a taktika jött be, melyen Verstappen és Raikkonen voltak. Az utolsó 10 körre pedig egyértelművé vált, hogy ezzel Vettel és Ricciardo szinte esélytelenné váltak a győzelemre, főleg úgy, hogy egymással voltak elfoglalva, miután az ausztrál többször is megmérte egykori csapattársát, azonban nem tudta megelőzni, sőt a végén egy defekt miatt kis híján a negyedik helyet is elbukta.

A 66. kör végén, a leintés pillanatában pedig történelem íródott a Forma-1-ben, ugyanis 18 éves, 7 hónapos, 16 napos megszerezte élete első Forma-1-es győzelmét Max Verstappen, ezzel pedig a Red Bull frissen igazoltja a Forma-1 történetének a valaha volt legfiatalabb győztesévé, dobogósává vált, mindemellett ő az első holland pilóta, aki győzni tudott a száguldó cirkuszban. A Red Bull 30 futamos nyeretlenségi szériáját megtörő Verstappen mögött a két ferraris, Kimi Raikkonen és Sebastian Vettel értek célba. Mögöttük még Ricciardo, Bottas, Sainz, Perez, Massa, Button és Kvyat szereztek pontot. A hazai nagydíján kiesett Fernando Alonso, a kétszeres világbajnokkal egyetemben még Grosjean, Hülkenberg és a két mercedeses nem ért célba.

A Spanyol Nagydíj végeredménye:

13174211_601330370023949_65214818727339199_n.jpg

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr18718674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása