F1 - HAMILTON A POLE-BAN BARCELONÁBAN, A RED BULL ELKALAPÁLTA A FERRARIT!

lewis_hamilton_spanish_f1_grand_prix_qualifying_373qmwshgqvl.jpg

Fordulat a Mercedes házon belüli csatájában: Lewis Hamilton előhúzta a nyulat a cilinderből és megverte Nico Rosberget. A Red Bull pedig a Ferrari előtt.

A 18 perces Q1-ben az élmenőknek már egyetlenegy gyors kör is elegendő a továbbjutáshoz. A két Mercedes zárt az élen, Rosberg - Hamilton sorrendben, megelőzve a Red Bullokat és a Ferrarikat. Azonban egy kieső mégiscsak akadt, mégpedig a williamses Felipe Massa személyében, miután az első gyors körén feltartották, a másodikra pedig taktikai hiba miatt nem ért fel a fináléban, így a 18. helyen búcsúzott. Rajta kívül még Jolyon Palmer, valamint a két Sauber és a két Manor számára ért véget a kvalifikáció.

A Q2-re felcsavarták a Mercedeseket, ez pedig fordulatot hozott az ezüst nyilak közti csatában, ugyanis Hamilton 6 tizeddel Rosberg elé tudott ugrani. Mögöttük ezúttal a Red Bullok és a Ferrarik sormintát festettek, a Verstappen - Raikkonen - Ricciardo - Vettel sorrenddel. Hátrébb pedig öldöklő küzdelem zajlott a továbbjutásért, ezúttal a McLaren-Hondák is pariban volt a Q3-as szereplésért, melyet végül a csapat el is ért Fernando Alonso 10. helye révén, így megszületett a McLaren - Honda második házasságának első Q3-as jelenése. A kiesőzónában a következő 6 pilóta zárta a Q2-t: Hülkenberg, Button, Kvyat, Grosjean, Magnussen és Gutiérrez. Daniil Kvyat számára nem jött össze annyira a Toro Rossóhoz való visszatérése utáni első időmérő, míg Sainz a kilencedik helyen továbbjutott, ez pedig egy újabb fricska volt az orosznak...

A zárószakaszban az első csörte után Rosberg került az élre, miután Hamilton csúnyán elfékezte magát a 9-es kanyarban, s lecsúszott a pályáról, így egy ideig 8 tizedes lemaradásban volt csapattársához képest, sőt ebben az időszakban még a Red Bull frissen szerződtetett pilótája, Max Verstappen befért közéjük. A Ferrari visszaesése pedig már ekkor biztosnak tűnt.

A fináléban azonban Hamilton nem kegyelmezett, s 1:22.000-ás idejével bezsebelte karrierje 52. pole-ját, majd' 3 tizedet verve Nico Rosbergre. A második sort a Red Bullok bérelték ki Daniel Ricciardóval és a pályafutása legjobb időmérős teljesítményét nyújtó Max Verstappennel, elnáspángolva a ferraisokat, Kimi Raikkonent és Sebastian Vettel. A TOP 10-et Bottas, Perez, Sainz Jr. és Alonso tették teljessé.

Az időmérő edzés végeredménye:

f1_2016_barcelona_quali.jpg

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr208716454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása